Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Любезни читателю! 

Ето, че Бог благослови да издадем и втория брой на списание „Радио Сион”, брой в който вие, читателите, отново ще се потопите в живота и делото на първото в България Православно радио „Сион”. Ще се запознаете със съдържанието на избрани предавания от програмната му схема и, надявам се, ще ви подбудим към осъзнаване на духовното и нуждата от църковно израстване, което е така необходимо в нашето ежедневие.

Мили читатели, човекът е създаден, за да бъде с Бога и при Бога, да чувства и осъзнава великата Божия Любов, да се стреми към прослава на Неговото име и да бъде пример и свидетел сред човеците за съществуването Му. Всеки има нужда от Бога, не от някакъв бог - просто ей така, защото му е необходима вяра, за да се успокоява - измислен или въображаем или някаква сила, а от истинския Господ - Отец, Син и Свети Дух, Единосъщна и неразделна Троица. Има нужда от Него - „Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо...”, от Неговата Любов и бащинска грижа по пътя към спасението си и изпълнението на предназначението за вечно блаженство.

Крайно време е човешкият род да проумее, че без стремеж и усърдие в придобиване на Божията милост не може да постигне това, за което Бог го призовава: покаяние, изповед и вечно спасение. Не е по силите му да се развива духовно без Бога, тъй като няма друг Бог освен истинския Господ Саваот.

Църквата винаги е призовавала, призовава и ще продължава да призовава с любов венеца на Божието творение - човека към спасение и общение с Бога - това е нейната мисия и предназначение. Нека слушаме гласа й и да не даваме на гордостта възможност да заслепява очите ни във вярата, любовта и надеждата ни в Господ Иисус Христос. 

Просейки от Бога подкрепа и сили в духовната борба, нека не отстъпваме от истината, която Православната вяра е съхранила векове наред чрез благодатта на Светия и Животворящ Дух, по Благоволението  на Отца и Любовта на Сина. Амин!

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/k8rp 

Разпространяване на статията:

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари