Мобилно меню

4.8888888888889 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (18 Votes)
Свидетели сме на трагични събития – опожаряване на дипломатически мисии и други прояви на неконтролиран гняв, които са породени от проявено кощунство, с което са накърнени религиозните чувства на големи групи хора.

В същото време в нашата страна в някои средства за масова информация има случаи на не по-малко издевателство над светостта на религиозните чувства на православните християни. Един от фрапиращите случаи е нееднократното подигравателно отношение към християнската вяра в предаването на БТВ „Шоуто на Слави”.

Така например тези дни в повторение на предишно предаване от 7.01.2006 водещият допуска осмиване на най-святото за всеки вярващ християнин име – на Господа Иисуса Христа.

Това не се случва за пръв път в това предаване.

Също така в предаването на 7.02.2006 е проявено подигравателно отношение към националните символи и светеца на българския народ, родоначалника на нашето Възраждане преподобни Паисий Хилендарски.

Към един от символите на жертвоготовността на българския народ за неговото Освобождение – знамето, ушито от Райна Княгиня, и др.

Смятаме, че тези прояви не са случайни и това ни безпокои, защото се отразява и е пагубно за съвременното българско общество и особено за нашата младеж.

Светият Синод на Българската православна църква призовава членовете на СЕМ и ръководителите на медиите в България да се проявява толерантност и уважение към най-святите чувства на вярващите и към националните светини на българския народ.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uapa 

Разпространяване на статията:

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари