Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
На 104 години в американския град Сейнт Луис почина най-възрастният йезуит в света, отец Реймънд Рейс. В течение на много години той преподава в университета на Сейнт Луис. Работил е още и като санитар.

Отец Реймънд е роден през 1905 г. След завършване на колеж през 1926 г., той постъпва в „Обществото на Иисус” (Ордена на йезуитите). Завършил семинария, отец Рейс постъпва като студент в университета на гр. Сейнт Руис, където получава научна степен по биология, след което в продължение на много години преподава тази наука в няколко йезуитски университета на САЩ.

През 1956 г. неговият баща Валентин Рейс дарява на университета на Сейнт Луис 255 акра земя. На тази гориста местност е създадена „Биологичната станция на Рейс”. През 1973 г. отец Реймънд прекратява преподавателската дейност и отново се отдава на учение. Този път получава специалност санитар. До второто си оттегляне в пенсия през 1992 г. той полага грижи за възрастни йезуити, живеещи в специална резиденция при неговия университет. 

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3394w 

Разпространяване на статията: