Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Поредното нападение срещу католически свещеник в Турция даде повод на местните медии да започнат агресивна кампания за проваляне на ноемврийското посещение в страната на папа Бенедикт XVI, заяви апостолическият викарий епископ Анатолий Луиджи Падовезе.

В началото на юли 74-годишният френски свещеник Пиер Брунисен беше ранен с нож от психично болен турски гражданин, който се опитал преди това да осъди свещеника за „пропаганда на християнство”.
Този инцидент е шестото поредно нападение над свещеник в Турция за последните няколко месеца.

Според Л. Падовезе, турските медии са разпространили множество лъжливи сведения за П. Брунисен и в частност са го обвинили в опит да „примамва” мюсюлмани към християнството чрез парични подкупи.

„Вестниците се опитват да представят християните като врагове на турския народ”, - отбелязва епископът.

Според него турските медии се опитват да провалят посещението в Турция на папа Бенедикт XVI и да попречат на срещата между Римския папа и Константинополския патриарх Вартоломей.

Отделни журналисти призовават папата да не се моли в бившия православен храм „Света София”, превърнат в джамия.

„Турските медии напомнят на папата, че "Св. София" в момента е музей, а не място за молитва и обещават да  подложат на унищожителна критика папското посещение, ако той отиде да се моли там”, - добавил викарият.

„Ако четете вестници и гледате телевизия, ще откриете много негативни неща за християните. Властите се опитват да организират диалог между вярващите, но при толкова негативен подход на медиите за какъв диалог изобщо говорим!”- допълва епископът.

По материали на www.interfax.ru

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a699 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]