Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

kolokolКамбаните на църквите в швейцарските градове Женева, Фрибург и Лозана и техните райони ще бият в знак на съпричастност към акцията, която ще се проведе в съседна Франция на 15 август. В този ден, по обед, камбаните на множество църкви във Франция ще бият като израз на подкрепа за християните в Близкия Изток.

"В деня на Успението на Пресвета Богородица, 15 август, ние искаме да поверим нашите братя-християни в Близкия Изток на грижата на Дева Мария", твърди швейцарският епископ на Женева, Фрибург и Лозана Шарл Мореро.

Християни в цяла Франция в този ден ще отправят обща молитва за подложените на гонение християни в Близкия Изток. Архиепископът на Авиньон Жан Пиер Катено отбелязва, че 15 август е избран и за това, че св. Богородица е особено почитана от християните в Близкия Изток.

Неотдавна ислямисти от организацията "Ислямска държава" отвлякоха над 200 сирийски християни, повечето от които жени, деца и старци. Те са били отвлечени от селата в близост до град Тал Тамр, където живее кюрдско население.

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9h4yu 

Разпространяване на статията: