Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

33333Регионалното управление по образованието в Пловдив отличи 27 педагози от града за всеотдайност и резултати в повишаване на успеха, възпитанието и социализацията на учениците. Сред наградените е Тодор Дапев, учител по Религия в СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. Отличията бяха връчени на специална церемония от началника на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

Призьорите са излъчени след многобройни номинации от директори, колеги и родители, като общият брой на предложенията надминава постъпилите миналата година.

Тодор Дапев преподава Религия на ученици от 5 и 6 клас и е един от малкото учители по предмета, които работят в прогимназилния етап. Основната част от учениците, изучаващи тази дисциплина, са от 1 до 4 клас. Със свои средства г-н Дапев оборудва кабинет по Религия в училището, който беше осветен от Пловдивския митрополит Николай преди месец (тук).

Тодор Дапев, който е и член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, беше награден и за Най-добър пловдивчанин за 2019 г. Номинацията му за това отличие беше направена от родителите на ученици от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, където той преподава Религия, и тя беше мотивирана така: „Номинираме Тодор Дапев, защото с делата си показа какво означава да си добър християнин и какво означава да правиш значими дела за децата на България. Благодарение на него в едно пловдивско училище се учи православна религия и има специален кабинет, превърнат в малък храм. Добрите дела трябва да се знаят, за да ни вдъхновяват и поучават. Гордеем се, че сред нас има такъв добър човек, който е пример за подражание. Самият той организира и осъществи със собствени средства ремонта на една обикновена класна стая, оборудва я и я превърна в кабинет по религия – много специално място за нашите деца, за да растат те възпитани, добри и уважителни хора“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4uyy 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата