Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

60771094На 25 април (Велики четвъртък) от 17 до 19 ч. в залата на неделното училище при храм „Св. Атанасий“ във Варна ще бъде организирана „Великденска работилница“. В нея деца от школите по изкуства и неделното училище при храма ще боядисват яйца и изработват великденски картички. Те ще бъдат раздадени на нуждаещите се и социално слабите хора, за които от години се грижи енорията. Инициативата е на църковното настоятелство. Тя има за цел да приобщи повече деца към честването на празника Възкресение Христово и да насърчи трудолюбието и милосърдието при малчуганите.

Ще бъдат подсигурени яйца, бои и материали за детската работилница. Събитието е отворено за всички деца от града.

За повече информация: храм „Св. Атанасий“, Варна, ул. „Граф Игнатиев“ 19, тел. 052 639 716

Korica AmvonОт печат излязоха и новите празнични броеве на списанията Амвон и Камбанка, издания на варненския храм „Св. Атанасий“. На страниците на Камбанка малките читатели ще имат възможност да се потопят в атмосферата на празника Възкресение Христово, ще научат интересни и поучителни истории от публикуваните разкази и приказки, ще се запознаят и с илюстрованото житие на св. Прокопий Варненски, живота и делото на Иларион Макариополски. библейски разкази, молитви, занимателни, мисловни задачи и игри очакват малчуганите в изданието.

Korica AmvonВ списание Амвон са отпечатани материали на разнообразни теми, свързани със семейството, възпитанието на децата, християнския живот, духовното израстване, поглед към обществени и социални проблеми през очите на християнската вяра. Читателите ще открият и текстове с богословско съдържание, истории от живота на близки до нашето време праведници, лични преживявания, поучения от подвижници, въпроси свързани с вярата и науката, с психологията, със Св. Писание и др.

Списанията излизат с благословението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udffc 

Разпространяване на статията: