Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

rusТропар на Рождество Богородично, гл. 4:

Рождество твое, Богородице Дево, радость возвести всей вселенней: из тебе бо возсия Солнце правды Христос Бог наш, и разрушив клятву, даде благословение, и упразднив смерть, дарова нам живот вечний.

Твоето раждане, Богородице Дево, възвести радост на цялата вселена, защото от тебе възсия Слънцето на правдата, Христос, нашият Бог и, като унищожи проклятието, даде благословение, а като обезсили смъртта, дарува ни вечен живот.

 

Кондак на Рождество Богородично, гл. 4:

Иоаким и Анна поношения безчадства, и Адам и Ева от тли смертныя свободистася, Пречистая, во святем рождестве твоем. То празднуют и людие Твои, вины прегрешений избавльшеся, внегда звати ти: неплоды раждает Богородицу и питательницу жизни нашея.

С твоето свято раждане, Пречиста, Йоаким и Анна се освободиха от срама на безчадието, а Адам и Ева – от тлението на смъртта. Това твоите люде празнуват, избавили се от вината на прегрешенията, като ти викат: неплодната ражда Богородицата и хранителката на нашия живот.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/96u8r 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики