Мобилно меню

4.8982035928144 1 1 1 1 1 Rating 4.90 (167 Votes)

2020 03 18 1104В стремежа си да помогне на своите енориаши, поверени на пастирската му грижа, един български свещеник (служещ зад граница) предложи тези дни молитва, която всеки може да включи в личното си всекидневно правило при сегашните тревожни обстоятелства. Свещеникът не желае да се обявява името му, но нашата молитвена благодарност нека е към Бога, Комуто той предано служи.

Всемогъщи Боже, Който всичко си създал и си ни дал светлина и живот, надарил си ни с разум да познаваме своя Създател и свободна воля да вършим онова, което е добро и полезно.

Ти искаш всички да се спасят, за да продължат да се усъвършенстват в добродетел и да напредват в живота и вярата за Твоя прослава. Ти си Път и Истина, Ти си Спасение и Избавление, Защита и Закрила за всички, които се обръщат към Тебе.

Молим се за самите себе си, за нашите семейства и приятели (тук можем да споменем имената им). Молим се този ден да бъде за всички нас съвършен, свят, мирен и безгрешен – особено по отношение на запазване от тази болест, наречена COVID-19, коронавирус или под каквото и име или без име да съществува.

Направѝ и утвърдѝ нашия ум и нашите действия да бъдат бдителни, за да пазим както самите себе си, така и онези, които обичаме, от всякаква зараза, от всякаква болест и от всяка опасност. Дай ни твърдост и постоянство във вършенето на онова, което е правилно и полезно.

Отговорѝ на нашата несъвършена молитва с Твоята съвършена помощ. Към нашите несигурни действия прибавѝ сигурното действие на Твоята милост. Бъди прибежише, сила и бърз помощник както за нас и за онези, които са с нас, така и за всички наши близки, сродници и приятели, които са далече от нас: запазѝ ги, както се пази зеницата на окото. 

Моля се и за всички хора от моята църква: запазѝ здравето и живота на всеки един от тях и на техните семейства.

Моля се за лекарите, медицинските сестри и за всички, които излагат живота си на по-голяма опасност тези дни: бъди им закрила и щит. 

Моля се и за онези, които имат власт и отговорност в обществото: дай им мъдрост и благоразумие да взимат добри решения.

Молим се и за всички, които в резултат на тази опасност са принудени да спрат да вършат работата, която са вършили досега. Запазѝ тях и техните семейства и пазѝ ги от униние. Дай ни по-бързо да излезем от тази опасност и да бъдем по-силни, по-знаещи и стъпили на по-добър път.

Знаем, че изпитанията и трудностите, които Ти ни пращаш, са за наша полза. Като ни пазиш в безопасност, дай ни да научим урока по смирение, урока за нашата зависимост от Тебе и урока, че трябва да обогатяваме живота си преди всичко с добри дела. 

Дай ни да вършим добро не поради страх от лошото, а от любов към доброто. Ти си казал за онези, които си избрал и които обичаш, и които са под Твоята закрила: да бъдат твърди и храбри, да не се боят, нито да се страхуват, защото Ти Сам ще тръгнеш с тях и няма да остъпиш от тях, и няма да ги оставиш.

Макар и да сме малки и незначителни, ние с дързновение вярваме и се надяваме да се окажем Твои избранници, които Ти обичаш, закриляш и на които Ти си Спасител и Помощник. 

Нека никое оръжие, насочено против живота и здравето на Твоите избраници, да не успее.

Нека спасението, което е от Тебе, да бъде като щит около Твоите избраници.

Нека Твоята десница да закриля и да избави онези, заради спасението и изкуплението на които Единородният Син и Слово Божие прие кръстна смърт.

Запазѝ ни, Боже наш, под Твоята закрила, изведи ни като победители в това изпитание, за да бъдем по-просветени, познаващи онова, което е наистина важно, и по-добродетелни в нашите цели и в нашите постъпки. И с непоколебима увереност да вървим в живота, като знаем, че Господ е наш Помощник и Избавител, Той е за нас Път и Истина, и Живот. Амин!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6x9p9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Всеки ден вие полагате грижи за тялото си, за да го запазите в добро състояние; по същия начин трябва да храните ежедневно сърцето си с добри дела; тялото ви живее с храна, а духът – с добри дела; не отказвайте на душата си, която ще живее вечно, онова, което давате на тленното си тялото.
Св. Григорий Велики