Мобилно меню

4.741935483871 1 1 1 1 1 Rating 4.74 (31 Votes)

pict414.JPGСв. Синод на БПЦ може и да има известни финансови проблеми, но не бива да се съмняваме, че е съвсем естествено синодният сайт да притежава цяла орда от хонорувани фотографи. Снимките са от съществена важност за нас, когато сме в храма – така се виждаме, легитимираме и понякога изглеждаме по-добре, отколкото даже в огледалото. Човек да се чуди как в Църквата е имало истински богослужения преди този вълшебен момент, когато е била изобретена цифровата фотография (кралете са си имали придворни художници, но църковните историци мълчат). Синодният фотограф е толкова важен и уникален, че никой не-синоден фотограф не бива да стои в близост до подобен професионалист. Длъжностната характеристика на синодния фотограф изисква да пълни редовно страниците на синодния сайт със снимките на своите брачни партньори, деца и бебета. Някои казват, че така официозът на БПЦ се превръщал в лична фейсбук страница на един или няколко човека, но това не са какви да е лични партньори, деца и бебета, това са официалните партньори, деца и бебета на официалните синодни фотографи!

Оценявайки важността на всичко, изброено по-горе, продължавам да не разбирам само едно: защо толкова често синодният сайт публикува снимки, които не са на фокус? Сигурно защото свещенослужителите по време на службите се движат много бързо...

Следва кратък фото-репортаж, изваден от материала „ПАТРИАРХ НЕОФИТ ВЪЗГЛАВИ СВ. ЛИТУРГИЯ ЗА БЛАГОВЕЩЕНИЕ В ПКСХП СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ”, но преди това да напомним: Св. Синод на БПЦ благославя използването и цитирането на материалите по-долу, но при точно позоваване на източника – Българска Патриаршия (http://www.bg-patriarshia.bg) при съблюдаване на всички авторски права.

s-1s0s1s3s4s5

 

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xq3u 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Всяко нещо намира покой в своята среда и стихия: рибата – във водата, огънят – в движението нагоре; всичко се стреми към своята среда. Душо моя, ти си безплътен дух, безсмъртна. Единствено у Него ти ще намериш покой.
Св. Тихон от Воронеж