Мобилно меню

3.8837209302326 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (43 Votes)

batak023В редакцията на Двери пристигнаха писма на читатели, които в дните на Светлата седмица са били смутени от съвместната църковно-рокерска проява на Светли понеделник в защита на Баташката църква. Ето откъс от писмото на една наша читателка от Пловдив, педагог по професия:

„А разпятието и свастиката се сляха в едно, докато тарторът на мотобратството Малено носеше златен кръст към костницата, а на яката на рокерията му се поклащаше хитлеристка значка” (Репортаж на събитието)

"Аз лично, като християнка, се срамувам от подобно нещо. Намирам това за пълна гавра с Християнството, Църквата и учението на нашия Спасител Иисус Христос. 

Моето лично мнение е, че е необходимо подобни действия, ужасни грешки от страна на лица, асоциирани с Църквата, да бъдат публично отричани, защото те противоречат на християнската етика, защото е опасно за самата Църква в съзнанието на хората, подронва авторитета й и отблъсква. 

Българската православна църква се гордее с помощта, която е оказала за спасяването на евреите някога, по времето на Хитлер. Затова е важно да остане символ на толерантност, разбирателство, мир, а не да бъде асоциирана с последователи на най-престъпната идеология, съществувала някога, извършила геноцид с мащаби, които се надяваме никога да не се повторят. 

А. Костова, педагог"

Снимка: podtepeto.com

Лидерът на клуб "Вагабонд" Малено носи кръста за храма, придружен от митр. Николай


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kqwyq 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Защо удряш въздуха и тичаш напразно? Очевидно, всяко занимание има цел. Тогава кажи ми каква е целта на всичко, което се върши в света? Отговори, предизвиквам те! Суета на суетите: всичко е суета.

Св. Йоан Златоуст