Мобилно меню

4.76470588235 1 1 1 1 1 Rating 4.76 (17 Votes)

zdzfreМалко след излизането на втория том беседи на Лимасолския митрополит Атанасий "Изкуството да живееш с другия", Двери издаде отново първия том с беседи на владиката "Изкуството да живееш с Бога". Той се превърна в бестселър за 2015 г. и тиражът му отдавна е изчерпан. Сега почитателите на словото на митрополит Атанасий могат да закупят и двата сборника. Първият том може да бъде намерен засега само в книжарница "Книжици" до Кристал (може да бъде поръчан и онлайн) и в книжарницата в столичния храм "Св. Седмочисленици" с продажна цена 12 лева. Скоро той ще бъде разпространен и в други църковни книжарници в София и страната.

другия

Основната тема и в двата сборника е изкуството на общуването - с Бога и с нашите ближни. Да приемеш подадената ръка на Бога и да се научиш да общуваш с Него с пълно доверие и любов е най-съвършеният талант, който човек може да развие. Този дар, ако бъде приет, се превръща в своеобразен пропуск към един неподозирано красив и постоянно обновяващ се свят. Човекът, който търси своите корени не в земята, а в небето, при своя небесен Отец, се научава да гледа по нов начин и на хората около себе си - в семейството, колегите и приятелите, братята и сестрите в Христа, грешниците и праведните - у всички тях той вижда Божия образ, във всички разпознава онези, за които Христос умря на кръста.

За поръчки за църковните книжарници пишете на адреса на редакцията: redaktori@dveribg.net.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wyh8y 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
"Душо моя, търси Единствения... Душо моя, ти нямаш никакъв дял със земята, защото ти си от небето. Ти си образът Божи: търси своя Първообраз. Защото подобното се стреми към подобно."
Св. Тихон от Воронеж
   

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.