Мобилно меню

4.2558139534884 1 1 1 1 1 Rating 4.26 (43 Votes)
прот. Ал. НовопашинОставете децата и  не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно. (Мат.19:14)

Когато говорим за последователите на една или друга секта, ние си представяме най-вече големи хора и рядко се замисляме за това, че те имат деца, които искат или не се оказват въвлечени в деструктивния култ. Именно за такива нещастни деца, привлечени от собствените си родители в сектите, ми се иска да поговорим днес.

УВОД
Психолозите отбелязват, че обикновено в сектите попадат хора с особен манталитет, лишени от способността критично да възприемат заобикалящата ги действителност. Потенциални адепти на сектите са психически слабите хора, израснали в емоционално неблагоприятна семейна среда, смазвани от силен авторитет, не намерили своето място в живота. За адептите на сектата е характерно да възприемат заобикалящата ги действителност като свят на тъмнината, а хората, които го обитават – като слепци. Подобен мироглед е своеобразно бягство от проблемите, с които не са били в състояние да се справят. Но те не бягат сами. А със своите деца, които може би биха били по-различни от своите родители, може би те биха намерили своето място в живота, но сега са обречени да живеят в сектата и по нейните закони, които винаги са в разрез с интересите на личността и обществото.

По данни от отчета, публикуван във Франция през юни 1999 год., 40 000 (!) френски деца се намират под влияние на сектите. И това са само официалните данни. А реално колко деца са заплетени в мрежите на деструктивните култове, е почти невозможно да се определи. В Русия дори няма такава статистика, но се предполага, че броят на децата в сектите наброява стотици хиляди.

Мнозина сектанти крият децата си и не съобщават на властите за тяхното присъствие в общността. Например членовете на Френската федерация на „Кришна съзнание” не регистрират новородените нито в кметството, нито в органите за социално подпомагане. Затова никой не може да каже колко деца живеят в тази общност.

Измамна е представата за това, че ръководителите на сектите не се интересуват от съдбата на децата и че за тях главното е да привлекат в общността големи хора, от които ще извлекат повече полза. Това съвсем не е така. Интересът към децата от страна на сектантите е огромен.

Рон Хъбард, основателят на сектата на сциентолозите, пише: "Спасете детето - и вие ще спасите нацията." Не е излишно да напомним, че «спасението» според Хъбард е възможно единствено в сектата «Църква на сциентологията».

Ако следваме теорията на Муун, то детето – това е третият месия след самия преподобен.

Един от текстовете на "Свидетели на Йехова" уточнява: "Колкото по-рано започне формирането на детето, толкова по-големи са шансовете, децата здраво да се вкоренят в истината и служението си на нея да направят свое призвание."

Раел - френски журналист, който твърди, че през 1973 г. с него са влезли в контакт извънземни и са му възложили да открие на Земята тяхно посолство - предлага още от детската градина на децата да се дават тестове, за да "бъдат открити бъдещите гении".

Дейвид Берг – основателят на порноцентричната секта «Децата на Бога» (съвременното й наименование «Семейството») - настойчиво призовавал да се развращават децата за по- нататъшното им използване в т. н. «лов чрез флирт» - проституция с цел завербуване в сектата. "Надявам се - писал «пророкът Мо», - че всички наши малки деца могат да се занимават със секс, колкото искат. Съвсем спокойно може да се прави секс с деца до 12-годишна възраст".

"СТРАНАТА НА АНУР"
Животът на децата в сектата често е просто немислим. Така повечето сектантски общности, привърженици на т. нар. "естествен" живот, принуждават своите последователи да спазват строга диета, което води до хронично недохранване. През 2001 г. в Новокузнецк (по наши сведения днес в района на Кузнецка област действат повече от 50 тоталитарни секти, основани на окултно, неоезическо учение) избухна религиозен скандал. След едномесечно пребиваване в сектата "Страната на Анур" момиченце на 1 годинка и 9 месеца постъпва в болница заради изтощение, рахит, хипотрофия. Детето било лишавано напълно от месо, риба и сметана, продукти, богати на калций, белтъчини и въглехидрати. Естествено и никакви имунизации не били направени на момиченцето. При това родният 22-годишен баща на детенцето, върл адепт на сектата, и новата му съпруга (майката на детето починала от рак) са убедени, че това е "правилният път".

Що за секта е "Страната на Анур"? Тяхната вяра представлява «коктейл» от християнство, будизъм, уфология, учението на Рьорих и Блаватска. За първи път за сектата се споменава през 1992 година. «Анурците» се смятат за потомци на жителите на Венера и за да поддържат постоянна връзка с "космическия разум", изтощават себе си и децата си с изключително строга "диета", много медитират, а сутрин на гладно задължително изяждат лъжичка сода, която според тях служи за проводник на космическата енергия… Анурците твърдят, че Космосът им дава дар да изцеляват болести и те се занимават с целителство, макар че, разбира се, нямат никакъв лиценз за извършване на лекарска дейност. А и самата секта не е регистрирана, тъй като "Космосът забранявал регистрация"…

Преди да станат "анурци", хората трябва да се откажат от "разкоша" – да продадат апартаментите и имуществото си, а парите да предадат в хазната на "страната". След това връщане назад за тях вече няма. Сектантите никъде не работят, не четат книги, оттеглят децата си ги от държавните учебни заведения, при болест им е забранено да търсят лекарска помощ. (През 1999 г. в «страната» пламва епидемия от краста, а през 2000 г. няколко човека се разболяват от сифилис, много сектанти са болни от хепатит). "Изцеленията" се провеждат вътре в самата секта, и по тази причина водят и до смъртни случаи, макар че поради недостатъчно свидетелски показания това не можа да се докаже. Известно е, че към детската болница в Новокузнецк се обръщат милосърдни хора с молба да се окаже помощ на изтощени деца, които живеят заедно със сектантите в малкото селище Ключевое, близо до Новокузнецк.

По такъв начин сектантите съвсем открито нарушават законите на Руската Федерация - «За образованието», «За здравеопазването», «За свободата на съвестта и религиозните организации».

В последно време безсмислените идеи на сектантите започнаха да разпространяват чрез безплатни театрални представления в детските градини, училища, клубове, културни домове. Те са организирали „Театър на Духа” - "Светият пръстен”, към него има и детски театър "Слънце" и юношески - "Вятърът на промените". С подкрепата на местните власти, които – как ми се иска да им вярвам! - не знаели с кого си имат работа. Вече в много руски градове бяха изнесени спектакли и залите бяха пълни. На представленията сектантите в завоалиран вид предлагат на зрителите да медитират, което всъщност представлява въвличане на нищо неподозиращите хора в култовите обреди на сектата.

Възможно е сектата под формата на детски творчески колектив да успее да организира свое "турне" из страните на Западна Европа. В тази връзка ми се иска да отбележа, че сектантите могат да се представят не само като „Театър на Духа” "Светият пръстен", а и като сътрудници на "Центъра за обогатяване на живота" - фронтова организация на "Страната на Анур".

                                                    ВИСАРИОН
ВисарионНе само «анурците» отхвърлят медицинската помощ. Не признават медикаментите и в сектата на Висарион - друг сибирски деструктивен култ. В сектата на Висарион хората се държат в състояние на постоянно недохранване, не им дават да се лекуват (вместо лекарства те практикуват т. н. «естетотерапия» – излизаш в гората, гледаш тревата, облаците и всичко трябва да ти мине), карат ги да си мият зъбите с урина и да правят куп други безсмислени и вредни неща. Между другото висарионовците, както и анурците, също са здраво свързани с "Космическия разум". От него те периодично получават послания. Ето едно от тези послания: «Послание от Орион. Прието в Молдавия, гр. Кишинев… Прочетено на събранието в Обителта на зората" - така виссарионовците наричат своето селище в тайгата. Коментариите, както се казва, са излишни. На децата, както и на възрастните се предоставя възможността само за една чинийка храна да работят наравно с възрастните: орат земята, строят за своите семейства бърлоги или самостоятелни къщи за лъжехриста Висарион. От храна биват лишавани всички, които закъсняват за четенето на книгите на основателя на сектата.

Между другото, когато през 2003 год. висарионовците били в очакване на края на света, имало сериозни опасения Висарион да подтикне своето паство към масово самоубийство. Още повече, че случаи на масови самоубийства сред адептите на всевъзможни религиозни култове, особено на "поддържащите контакти с космическия разум", са доста често явление.

                                       "СЕМЕЙСТВОТО"
Безусловно освен опасност за физическото здраве, сектите представляват заплаха и за детската психика. Става дума за широко разпространената сред сектантите педофилия и други сексуални престъпления. Характерен пример за това е сектата "Семейството".

БергВ продължение на много години тя практикува масово развращаване на малолетни. За сексуалното насилие над децата и принуждаването на членовете на сектата да упражняват "ритуална проституция" писаха вестниците на много страни в света: Великобритания, Аржентина, Франция, Австралия. От тези публикации научаваме, че макар сектата официално да се е обявила за прекратяване на практиката с детския секс, налице са данни за такъв «феномен» като т.нар. лагери или програми за победители. Някога в сектата част от жилищата на общността били отделени като база, където започнала разработката на методи за решаване на “трудните случаи”. Тази практика имала за свой обект младежите и по-големите деца на членове от сектата, но след това обхванала и възрастните. Използвайки методи като държане под ключ, четене на цели преписи от “Писмата на Мо” (посланията на основателя на сектата Берг (на снимката), “изгонване на бесове”, физически наказания, тежък труд, писмени самопризнания за направени лоши постъпки и публично унижение, подрастващите и възрастните били държани под подобно «наблюдение» в продължение на различен период от време (седмици и дори по цели месеци), докато те не “побеждавали” своите слабости или не напускали сектата. Това било документирано от бивши членове на движението, както възрастни, така и младежи. «Семейството» и досега не се е отказало от тази практика, само че доста по-внимателно я използва. Строгият контрол върху мислите на членовете на групата продължава да се осъществява чрез “чистосърдечни разкази”, които всеки член е задължен редовно да пише.

В Новосибирск бивши адепти на сектата разказват за голямото внимание, което се отделя на специалното възпитание на децата.

Членове на През октомври 2001 г. средствата за масова информация в Новосибирск съобщиха, че нетърговската организация "Проджект ейд Сибир", която се занимава с доставки в Сибир на хуманитарни пратки (за нуждите на благотворителната мисия хранителните продукти били безвъзмездно предоставени на тази организация от Министерството на селското стопанство на САЩ), реално е една от фронтовите организации на псевдоевангелската окултна порноцентрична секта "Семейството" (други нейни имена са Християнска мисия "Семейство", "Децата на Бога", "Съюз на независимите християнски мисионерски общности" и т.н.). Подобни фронтови организации сектата притежава предостатъчно. Чрез тях сектантите прикриват самокомпрометиралото се в целия свят "Семейство". Сред основните получатели на хуманитарна помощ са организациите за социална подкрепа, болниците, детските домове. Интересно е, че организатор и генерален директор на "Проджект ейд Сибир" е госпожа Фейт Фишер (на снимката) – дъщерята на основателя на сектата - Дейвид Брант Берг. След поредица публикации на тази тема Вера Фишер била принудена да напусне Русия. С това на пръв поглед сякаш страстите се поуталожиха. Но ние разполагаме с информация, че в гр. Перм сектата има офис на името на компанията Family Care Foundation, която по наши данни всъщност е фронтова организация на «Семейството».

                                    ДВИЖЕНИЕ НА ВЯРАТА
В Новосибирск и други сибирски градове действа деструктивният култ "Църква на християнската вяра”, „Евангелска църква на хвалението" (други названия: "Църква на завета", "Слово на живот Интернешънъл", "Извор на живот", асоциация на християнските църкви "Жива вода", "Християните от пълното Евангелие", "Вяра и теология на процъфтяването" и много други). Това е много опасен култ, оказващ силно влияние върху психиката на адептите си. Мисионерите активно използват техниките на хипнозата, въздействайки върху подсъзнанието на хората. Те работят с ученици от началните класове, чиято психика все още е в процес на формиране, и затова представляват особен интерес за сектантите. Канят децата да участват в молитвите и, ако проявят интерес, то още след няколко богослужебни "сеанса" в тях се развива зависимост от чувствени преживявания и те достигат състояния, близки до наркотичната зависимост, проявяваща се по време на общото "хваление на Христа" (нещо подобно на медитативна техника, която цели да пренесе човека в състояние на управляем транс). Сектата създава центрове за работа с наркозависими. Това е един от видовете сектантски бизнес – лекуване на наркомания и алкохолизъм, тъй като роднините са готови да дадат всичко за излекуването на болния. Ежегодният оборот от пазара на антинаркотични услуги в Русия възлиза на 100 милиона долара, а броят на излекуваните не надвишава 5 процента. Под маската на лечение се извършва завербуването в сектата, а с помощта на специални практики, използвани в подобни центрове, децата и подрастващите, страдащи от наркомания, придобиват своеобразна "преориентация на зависимостта".
СИНТОН

В последно време активизира дейността си Центърът по практическа психология, работещ по СИНТОН - програмата на московския психолог Н. И. Козлов. Последователите на Козлов се опитват да внедрят тази програма в редица училища в градовете Перм, Новосибирск и други големи градове на Русия. По оценка на експертите от “Центъра за жертви от нетрадиционни религии А. С. Хомяков”, представена в държавната Дума на Руската федерация, учението на Н. И. Козлов преди всичко е човеконенавистно и антагонистично на националната руска култура и действащата в нашето общество система на нравствено-етични норми. А и какво друго може да бъде учението, чийто автор е дълбоко убеден, че “в диктаторския режим моралът работи като хипноза за масово поразяване", че “нецензурната лексика не е нищо лошо, това е живата реч, некастрирана от цензурата... Някой псува, а аз чувам мелодията на речта му…", а “хомосексуалните отношения... създават между възпитател и възпитаван най-жива привързаност”. Дори дилетанти отбелязват, че учението на Н. И. Козлов включва в себе си много сатанински идеи и съвсем явни нападки към християнството.

СЕКТАТА НА АКБАШЕВ

Що се отнася до сектата на Акбашев, руските средства за масова информация наричат нейния ръководител, Толгат Акбашев, гуруто на руските окултисти в системата на образованието. Своята дейност Акбашев започнал също в Новосибирск. Тук той основал и широко пропагандирал дейността на асоциацията “Люлката на Сибир”. Известно е експертното заключение на Управлението по образование към кметството на гр. Новосибирск за семинара “Космопланетарните фактори на границата на вековете”, проведен от асоциацията “Люлката на Сибир” на 4-10 февруари 1996 г.: “Неговата теория е доста противоречива, не е окончателно оформена в съзнанието на самия автор. На този семинар била представена смесица от идеи от физиката, философията, религията. Предлаганите образователни технологии са спорни от научна гледна точка, не са проверени във времето и, най-важното - недопустими са за учебните заведения".

Продължавайки традициите на окултистите - “проводници на преданията за Шамбала”, Акбашев говори за “бъдещото царство на хора с паранормални окултни способности”. Според Акбашев установяването на това царство ще бъде предшествано от “война, в която всички, които не приемат идеите на окултизма, ще бъдат изтребени”.

Преди известно време в Москва бе забранено разпространението в московските учебни заведения на поредната инициатива на Акбашев под название “Формиране на детското и младежко движение на инструктури по Мир, Здраве и Съгласие”. Инициативата предизвика остри негативни заключения и отзиви на различни авторитетни специалисти. Главният създател на тази програма е “Междурегионалната педагогическа лига” (преди тя се наричаше “Образование заради оцеляването”), един от ръководителите на която е Т. Акбашев. Идеята да се формира “детско и младежко движение на инструкторите по Мир, Здраве и Съгласие” се родила отдавна. Зимният лагер, или “организационната среща на Мира, Здравето и Съгласието”, се състоял без представяне на необходимата документация. В лагера се практикували ритуали, свързани с “изсмукване енергията от дърветата”, при които децата продължително стоели облегнати на кората на дърветата. Учениците си “обменяли енергии", по време на специалния масаж събуждали “вътрешните си сили”, повторяли безсмислени фрази и изрази.

На 26.11.2001, по искане на заместник-директора на Главното управление на Министерството на правосъдието на Руската федерация В. Н. Жбанков, било изработено Комплексно експертно заключение на Руската академия за държавна служба при президента на Руската федерация за образователната дейност на Т. Акбашев. Експертите формулирали изводите си на базата на образователната дейност на Т. Акбашев и създадените от него структури. Заключенията им са следните:

1. Образователната дейност на Т. Акбашев и създадените от него структури се основават на религиозен мироглед от окултно-религиозен тип.

2. Нетрадиционният религиозен мироглед, възприет от Т. Акбашев във вид на идеология на образователната дейност в обществото, публично разпространяван както от самия него лично, така и от организация и обединения, създадени от Т. Акбашев или с негово участие, се отличават с антихуманен и асоциален характер, отрицателно отношение към науката, основните държавни институции и социални институти, както и към традиционните религии.

3. Образователната дейност на Т. Акбашев и създадените от него структури по разпространение и внедряване ва този религиозен мироглед под всякакъв вид и форми се явява противоправен, тъй като противоречи на принципите на държавната образователна политика в Руската федерации, на изискванията към образователното съдържание, утвърждаващо приоритета на хуманистичните ценности, възпитаването на уважение към семейството, народа и Родината, а не окултния расизъм и аморализъм.

4. В педагогическо отношение дейността на Т. Акбашев, базирайки се на абсурдни и антинаучни религиозно-окултни възгледи, спомага за разрушаването на научния мироглед у учениците, за подмяната в тяхното съзнание на научните представи с представи от религиозния окултизъм.

5. Образователната дейност на Т. Акбашев и неговите сътрудници е насочена към формиране у децата и възрастните на асоциални и антихуманни нагласи по отношение на обществото и социалните институти като "паразитни структури", а по отношение на хората, в това число педагозите и родителите, които не членуват в сектата на Т. Акбашев и не споделят неговия окултно-религиозен мироглед, като принадлежащи към изостанали раси хора в сравнение с новата "шеста раса", единствената отличителна особеност на чиито представители е усвояването на окултно-религиозния мироглед. Осъществяваната от Т. Акбашев пропаганда на непълноценност на гражданите по признака на тяхното отношение към религията представлява престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация.

6. В психолого-педагогическо отношение образователната дейност на Т. Акбашев е антинаучна и опасна за всички нейни участници. Особено опасни са експериментите на Т. Акбашев и неговите сътрудници върху деца. Те се състоят във внушение под формата на учене, игри, отдих, свободно време и оздравителни мероприятия, на асоциални, антихуманни и антинаучни възгледи и представи, въвличане в занятия и действия, способни да нанесат съществена вреда на физическото и психичното здраве - различни медитативни практики, техники на самохипноза, иницииране при децата чрез ненормална двигателна и гласова активност, специални дихателни упражнения (хипервентилация на белите дробове) и други психофизиологични прийоми за гранични състояния на съзнанието, зрителни и слухови халюцинации и други разстройства в нормалната дейност на психиката.

7. Използваните в образователната дейност на Т. Акбашев и неговите сътрудници мирогледни образи и психологически прийоми са характерни за религиозната практика, която в културата на традиционните религиозни конфесии на народите в Русия (християнство, ислям) се оценя като форма на сатанизъм, на общение на човека с бесовете (падналите духове).

8. Претенциите на Т. Акбашев, по подобие на всички останали "целители", е че може да излекува хората от тежки заболявания. Така се създава опасност за здравето и живота на хората, доверили се на Т. Акбашев и неговите сътрудници, тъй като могат да бъдат доведени до тежки форми на заболяване поради неполучаване на своевременна квалифицирана медицинска помощ. Особено опасна е "оздравителната" дейност на Т. Акбашев и неговите сътрудници по отношение на болни деца, тъй като по силата на възрастовите си особености те не са състояние да окажат противодействие и не могат самостоятелно да оценят вредата за здравето си.

9. Образователната дейност на Т. Акбашев във всичките й видове и форми (лекции, курсове, семинари, издаване на "учебна литература", публични изяви, работа с деца и възрастни и т. н.) трябва да се разглежда като незаконна мисионерска дейност на деструктивната религиозна секта (нетрадиционния религиозен култ), осъществявана във вид на образователна, просветителска, оздравителна, психотерапевтична и др. дейност.

10. Ръководителите на органите на държавната власт и общинско управление, в това число ръководителите на органите за управление на образованието, директорите на държавни и общински образователни учреждения, осъществяващи сътрудничество с Т. Ф. Акбашев и неговите организационни структури в образователната дейност, носят цялата отговорност за евентуалната вреда за физическото и психично здраве на педагозите и учащите.

ВАЛЕОЛОГИЯ

А сега за валеологията. Това е псевдонаучен култ с окултен характер, претендиращ за формиране на нова система от мирогледни позиции на гражданите. Валеологията (други нейни названия "Наука за здравето", "Основи на безопасността в живота") за разлика от сектата на мистика и валеолог Акбашев, доста успешно се внедрява в системата на училищното образование и здравеопазване в Русия. Почти във всички училища са въведени задължителни часове по валеология. Което не е успял да постигне Акбашев, това се удава да отделни членове от Петровската академия на науките и изкуствата. Именно това придава на валеологията определен авторитет в структурите на държавната власт.

Валеолозите постоянно се позовават на "авторитетните" изказвания на видните окултисти Блаватска, Николай и Елена Рьорих, Анна Базант.

В програмата по валеология е предвидено сексуално възпитание на учениците, започвайки от 1 клас! На първокласниците им предлагат да се запознаят с външното и вътрешното устройство на половите органи при мъжа и жената, да проследят процеса на оплождане на яйцеклетката. В часовете по валеология са предвидени паузи за релаксация, които всъщност представляват кратки сеанси по медитация и самохипноза. По време на такива практики се потиска критичното мислене на децата, способностите за анализиране, детето започва да приема всичко на доверие, без да разсъждава и да се замисля.

КАКВО ДА ПРАВИМ?

Ние действаме по принципа – „предупреден, следователно въоръжен”. Нашата цел се заключава в събирането на колкото е възможно по-пълна информация за тази или онази тоталитарна секта, която е разгърнала или все още само се опитва да разгърне дейността си в Новосибирск. Към катедралния храм “Св. Александър Невски” е създаден информационно-консултативен център по въпросите на сектантството, чиито сътрудници, когато получат сведения за появата на деструктивен култ в града, веднага съобщават по електронната поща за това на всички медии в града, а също така и в някои централни информационни агенции.

Често сектите действат не от свое име, а от името на своите фронтови организации, регистрирани като обществени, обществено-политически движения, организации, предприятия. Например в един от вестниците в Новосибирск беше публикувана реклама на регионалната обществена организация "Самопознание", зад която се крие опасният източен култ "Сахаджа йога". Съответно веднага разпратихме съобщения до вестниците, до телевизията, а самите ние организирахме протестна акция до културния дом, където сектантите се опитваха да въвлекат нищо неподозиращите хора в култовия си обред. Тези, които отиваха в културния дом да слушат "лекции за самопознанието", дори не предполагаха, че отиват на сектантска сбирка, и като разбраха истината, веднага се връщаха назад.

Подобна акция проведохме в гр. Искитим, разположен на няколко километра от Новосибирск. Тук "Свидетелите на Йехова" в един от културните домове се опитваха да разказват на жителите на Искитим "цялата истина за Бога", но ние провалихме плановете им.

Сектите също се крият под маската на оздравителни центрове. Неотдавна в Новосибирск беше създаден медицински център, в който да се проповядват идеите на "Рейки" - езотеричен култ с източна насоченост, който може да се характеризира като своего рода магия.

В много медицински центрове хората се обучават на медитация, на йога. За всички такива центрове ние се стараем да разказваме на жителите на града ни. Когато разпращаме информация, задължително оставяме телефона на Информационно-консултативния център, на който могат да се обаждат всички желаещи. Обикновено ни търсят често. Звънят ни родители на деца, попаднали в секти, звънят ни сектанти, които биха искали да напуснат сектата, но не могат заради оказвания върху тях силен психологичен натиск, звънят ни журналисти, сътрудници на милицията, защото и на тях често им се налага да се сблъскват със секти, които обикновено са свързани с "тъмни" дела.

Нещо повече, понастоящем към Държавното управление на вътрешните работи на Новосибирска област е създадена група за връзки с органите на държавната власт и обществените организации. Едно от направленията на тяхната дейност е работата със сектите. Сътрудниците на милицията признават, че част от обществено-политическите организации и обединения, които си проправят "мостове" към кметството и администрацията на областта, всъщност са фронтови организации на някои деструктивни култове. Как да не се сети човек за споменатия тук от мен Толгат Акбашев с неговите "пионерски" лагери, който, между другото, бе поддържан от един от членовете на Московската градска Дума.

За съжаление поради недостатъчната правова основа ние можем ефективно да се борим със сектантите само в информационното пространство (радио, преса, телевизия). Завършилите съдебни процеси, в които ние участвахме по повод нехуманното отношение към деца от страна на родители-сектанти и лишаването на последните от родителски права, показаха, че да изтръгнеш детето от ръцете на майката-сектантка, която го мори от глад и го кара по цял ден да медитира, е почти невъзможно - липсва съответен закон, който да позволява това.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Днес е напълно очевидно, че ситуацията с привличането на деца в сектите от година на година ще става все по-тежка. Да се надяваме, че всичко ще се оправи от само себе си, е глупаво и престъпно от наша страна.

Трябва да признаем - настъпва съвсем истинска война за душите на нашите деца. Популярното изказване "Децата са нашето бъдеще" сякаш се разбира най-добре от сектантите. И те се борят за своето бъдеще яростно и безпощадно. Като изкусно се прикриват зад "фронтови организации" и благотворителни мисии, като си създават здрави връзки в органите на властта, като умело манипулират съзнанието на хората, като открито купуват чиновниците, сектантите носят разрушителните си идеи в обществото, отнемайки собствените ни деца. Това повече не трябва да се допуска! В противен случай сектантите ще успеят повсеместно да внедрят в учебните програми окултните науки, ще извратят историята на държавите, ще направят в детските умове преоценка на ценностите, което в крайна сметка ще доведе до падение на културата и разпадане на държавността.

Да, децата са нашето бъдеще, но това бъдеще изцяло зависи от всички нас.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/34c 

Разпространяване на статията:

 

И рече старецът...
Накажи душата си с мисълта за смъртта и като си спомняш за Иисус Христос, събери разсеяния си ум!
Св. Филотей Синаит