Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)
1.pngПрез 2050 г. 20 на сто от населението на Европейския съюз ще бъде мюсюлманско. В момента само 5% от гражданите на ЕС изповядват мюсюлманска религия, предаде standartnews.com.

Увеличаването на имигрантите от мюсюлманските страни и ниската раждаемост сред европейското население ще доведе до увеличаването на мюсюлманите и те ще представляват около 20 на сто от гражданите на общността, твърдят статистиците във Великобритания.

Според тях Великобритания, Испания и Холандия ще достигнат този процент много по-рано от останалите страни-членки на ЕС. Проучванията сочат, че на този етап няма радикализация сред мюсюлманската общност в Европа, но експертите не изключват да се стигне до безредици и сблъсъци поради тяхната недостатъчна интеграция в обществото.

Сега най-много мюсюлмани има във Франция - 9 на сто. В Марсилия те представляват вече 25 на сто от цялото население. Същият процент на мюсюлмани е достигнат и в холандския град Ротердам. В Лондон и Копенхаген мюсюлманите представляват 10 на сто от населението. Най-голямо увеличаване на населението е регистрирано в Испания, където само за 10 години броят на мароканците се е увеличил с близо 1 милион души, съобщава ВВС. Техните искания за изграждане на нови джамии срещат съпротива от страна на местните власти.

Според британската преса новата демографска карта ще накара еворпейските политици да се захванат с този въпрос много скоро.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/339hr 

Разпространяване на статията: