Мобилно меню

4.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.71 (7 Votes)

1706442689В Истанбул неизвестни лица извършиха въоръжено нападение срещу храм на Римокатолическата църква, съобщи „Habertürk“.

Инцидентът е станал днес, в 11:40 ч., по време на неделната меса в църквата „Света Мария“ в европейската част на града. Двама мъже, носещи ски-маски, са влезли в храма и са открили огън. Загинал е един човек, има и ранени. Нападателите са избягали и мотивите им все още не са ясни.

Според районния кмет убитият е бил мюсюлманин, на петдесет и две години. Местният римокатолически свещеник заяви, че той често е идвал в църквата, макар да не е бил християнин.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви: „Категорично осъждам нападението, извършено от двама маскирани по време на службата в църквата „Санта Мария“ в район Саръйер, Истанбул“. Работата по издирването на убийците продължава.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу осъди нападението: „Ние никога няма да позволим да успеят онези, които се опитват да разрушат нашето единство и мир, като атакуват местата на вярата в нашия град“. Президентът Реджеп Ердоган също изрази съболезнования за жертвите на нападението и каза, че се предприемат „необходимите стъпки“ за издирването на убийците.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dd989 

Разпространяване на статията: