Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)
_2Преди хранене Масаб, син на лидера на групировката ХАМАС в Палестинската автономия шейх Хасан Юсеф, произнася кратка благодарствена молитва към Христос.

Синът на депутата от ХАМАС, който преди е бил популярен активист на екстремистката организация, е приел християнството и новото кръщелно име Йосиф. Това става по време на следването му в Калифорния, САЩ.  Йосиф продължава да живее в САЩ и тайно се надява един ден да може да се върне в родината си, въпреки че ясно съзнава, че на този етап това е невъзможно.

“Зная, че излагам живота си на голяма опасност, възможно е дори да загубя баща си, но се надявам, че той ще ме разбере, а Бог ще възнагради и него, и семейството ми за търпението и готовността да отворят очите си за християнството. Може би някой ден ще мога да се върна в родната Рамала, в Царството Божие”.

Йосиф не крие симпатиите си по отношение на Израел: “Уважавам Израел и му се възхищавам”. Но същевременно съвсем обективно отбелязва: “Евреите трябва да знаят, че те никога няма да намерят общ език с ХАМАС. Ислямът, идеологията, който той проповядва и ръководи, просто не позволява да бъде постигнат мир с евреите. Мюсюлманите вярват, че пророк Мохамед се е борил с евреите, а това означава, че и те са длъжни да се сражават с тях до смърт... В Палестина културният феномен “шахид” е станал символ на подражание и героизъм”.

MIG news


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33kr6 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]