Мобилно меню

4.95 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (40 Votes)

Image 9237928 126Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним е изписан днес от болницата, където се лекуваше от коронавирус, съобщават гръцките медии. Състоянието му се определя като стабилно и той ще продължи лечението си вкъщи. 82-годишният архиепископ прекара 12 дни в лечебното заведение. Медиите съобщават, че е бил приет с леки симптоми на коронавируса.

След изписването си архиеп. Йероним направи следното обръщение:

„В този момент паля свещ в параклиса „Св. Павел“ в Атинската архиепископия за всички гърци и за всички гъркини, за всички наши ближни, които минават през своята лична борба с този опасен и потаен враг. Един враг, когото ще победим с помощта на Бога и науката.

Искам всички да знаят, че се моля за всички във всеки момент, за всички без разлика, защото извън това какъв е всеки и в какво вярва, ако вярва, ние всички сме хора, едновременно силни и слаби, но всички сме създания на Твореца.

Искам всички да знаят, че във всеки момент редом до тях са истинските герои на това голямо изпитание за нашето отечество и целия свят. Нашите лекари и медицински сестри, целият болничен персонал, който жертва себе си във всякакъв смисъл, за да запази нашето здраве и да спаси живота на всички нас, забравят за себе си, за да съществуваме ние. Никакви думи не са достатъчни, за да опишат всичко, което те правят за нас, своите ближни.

Не искам обаче да крия, че по време на моето изпитание се уплаших много и изпитах болка, както всички хора. Минавайки през вратата на болницата „Евангелизмос“, бях готов за всичко и като духовник бях по-подготвен за мисълта, която всички отблъскваме, че няма да се върнем у дома и няма да прегърнем отново любимите си хора.

Поверих себе си в ръцете на Бога и на лекарите и се прекръствах с вяра в нашия Създател. Това не ми се случваше за първи път...

От цялото си сърце благодаря на всички, които ме подкрепиха с молитвите си и със съобщенията си до мене. Това беше балсам за трудните часове, през които преминах.

Благодаря на целия наш вярващ народ, на клириците и епископите, и особено на лекуващите ме лекари. Дълбоко съм благодарен на всички.

И ще помоля горещо всички ви още един път: спазвайте благочестиво правилата и мерките на компетентните здравни власти.

Самоограничете се, бъдете дисциплинирани и пазете със своето поведение и позиция както своя собствен живот, така и този на любимите ви хора и на всички наши ближни.

Ако сме единни като народ, бъдете сигурни, че Бог никога няма да ни остави“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6hyf3 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]