Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

Bruhl 1На 28 ноември, събота, членовете на българската православна църковна община „Св. Теодосий Търновски“ в Кьолн-Бонимахме щастието да участваме в св. Литургия, отслужена при нас от ставроф. ик. Юлиян Ангелов от Берлин. В тези трудни времена на карантинни ограничения той отново пристигна с влак от далечната столица, за да обгрижи духовно православните българи в областта Северен Рейн-Вестфалия. В гръцката църква „Рождество на св. Йоан Предтеча“ в гр. Брюл, където имаме добрата възможност да се събираме за богослужение, се стекоха десетки богомолци от българската диаспора от гр. Кьолн и околностите му (понякога става дума за стотина километра отдалеченост). Водени от духовната си жажда, те изпитаха тихата радост отново да приемат св. евхаристийни Дарове – Тялото и Кръвта на нашия Господ Иисус Христос. Песнопенията бяха вдъхновено изпълнени от нашия църковен хор. Мнозина от богомолците пристъпиха към св. Чаша.

В тази събота о. Юлиян извърши и няколко други свещенодействия. Преди литургията той изповяда малки и големи свои духовни чеда, а след нея извърши панихида за нашите покойници.

Bruhl 2За пореден път имахме щастието да присъстваме и на св. тайнство Кръщение. Двама души от нашите духовни приятели приеха благодатните дарове на Светия Дух. В края на богослужението о. Юлиян се обърна към богомолците със слово върху прочетеното св. литургийно евангелие, като подчерта, че обòжението е най-важната цел на човешкия живот. Той ни проповядва и върху житието на св. Теодосий Търновски, нашия църковен патрон, чиято памет чествахме на 27 ноември. Изтъкна неуморния подвижнически труд на светеца и пълното му и всеотдайно посвещение на вярата и ни пожела да имаме неговото молитвено застъпничество пред Господа.

Bruhl 3До следващото богослужение на български език в гр. Брюл ще продължим с нашите ежеседмични виртуални беседи с о. Юлиян, в трепетно очакване на големия християнски празник Рождество Христово.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6hfuy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]