Мобилно меню

4.9777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.98 (45 Votes)

IMG 6132Молитви и песнопения на български език звучаха за радост на православните християни, живеeщи в Германия в големия район около гр. Кьолн. В българската православна църковна община „Св. Теодосий Търновски“, Кьолн-Бон, на 14 юли, събота, беше отслужена божествена св. Литургия. Веднъж в месеца в красивата гръцка православна църква в близкия град Брюл „Рождение на св. Йоан Кръстител“ се провеждат литургии на български език.

Много миряни отправиха взор към иконите на Иисус Христос и Пресветата Майка Богородица, първоапостолите и светците и с обща молитва смирено им се поклониха и се помолиха. За голяма радост много деца и възрастни пристъпиха към св. Причастие.

Светата Литургия отслужи о. Емил Ангелов, енорийски свещеник в Българската православна църковна община в Рим, който замести този път о. Юлиян в духовното обгрижване на сънародниците ни в тази част на Германия. Молитвите, отправени от о. Емил, стоплиха сърцата и докоснаха душите на богомолците. Проповедта му, изпълнена с искреност и чистота, успя да вдъхнови присъстващите за духовен напредък.

IMG 6115На беседата след Литургията в трапезарията на църквата отецът отговори на наболели духовни въпроси на богомолците. Миряните приеха с благодарност неговите думи и молитви. Те отнесоха в сърцата си и в домовете си благодатната радост на светата Литургия и на празничния ден.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxykk 

Разпространяване на статията: