Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Митр. ВасилийПо време на провеждащата се в Кипър международна научна конференция под надслов „Св. Епифаний епископ Константийски: отец и учител на Православната съборна църква 368 – 2000”, митрополитът на Констанция Василий от Кипърската архиепископия заяви, че ще бъде открита култура академия на името на св. Епифаний Кипърски. Академията ще бъде разположена на територията на древния манастир посветен на Пресвета Богородица, Агия Напа в едноименния град, намиращ се на неокупираната част от Амохост.

Митр. Василий очерта целите и задачите на бъдещата Академия. Основната цел ще бъде продължаване на изследванията върху богословското и литературно наследство на св. Епифаний, създаването на византийски исторически музей на територията на манастира, издателска дейност и организиране на международни и местни конференции, както и на мероприятия показващи културното и духовно разнообразие на Кипър.

Митрополит Василий обясни още, че освен създаването на комисия, отговорна за създаването на академията, ще бъде създадена и друга, почетна комисия, в която вече са се съгласили да участват Константинополският патриарх Вартоломей, Кипърският архиепископ Хризостом и други видни църковни и обществени дейци. Целта на академията по думите на митрополита ще бъде духовното и културно възраждане на митрополитския окръг.


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΗΠΡΟΥ


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33pcx 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата