Мобилно меню

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Girinovskii.jpgНамиращият се в Пекин лидер на руската Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски, цитиран от  news.dir.bg, признал пред руски журналисти “любовта” си към будистката цивилизация. “Ако сега отново трябва да избираме религия, аз бих предложил на Русия будизма”, заявил Жириновски.

Руският политик смята, че “православието е подвело Русия”, защото “не обича търговията”. Жириновски заяви, че тази религия не му харесва, защото “Византия е предала Богу дух и ние сме останали сами”.

Alexii_01.jpgВ същото време порталът "Интерфакс-Религия" цитира министъра на образованието на Руската федерация Андрей Фурсенко, който открито заявява, че и той самият е противник на учебния предмет “Основи на православната култура”. На въпрос на "Интерфакс-Религия" как ще коментира позицията на министъра Руският патриарх Алексий ІІ заявява: “Подобни изказвания ни говорят само за едно, че е необходимо да продължаваме диалога с властта и обществото, за да може наложеният в съветско време атеистически мироглед в образователната система на Русия да бъде променен”.
Патриарх Алексий ІІ подчерта: “Нима няколко десетилетия богоборчество и атеистическа мирогледна диктатура не убедиха властта и обществото в това, че откъсването на хората от техните духовни корени е гибелно да държавата и народа?”


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kcar 

Разпространяване на статията: