Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (13 Votes)
Анкара, 22 август /БТА/

Божествена намеса пощадила "Дома на св. Дева Мария" от голям горски пожар, станал на по-малко от пет метра от християнската светиня в Западна Турция, пише днес турският печат, цитиран от Франс прес. Снимки, публикувани във всички вестници, показват как светото място се е спасило в последния момент от пламъците, пустошили 350 хектара борови гори в Селджук и Куша-дасъ.

Вестник Милиет цитира монахиня от светилището, намиращо се на няколко километра югоизточно от античния град Ефес, която говори за чудо.

Установихме божествено чудо при завръщането ни в дома на Мария - пламъците, които са изгорили всичко наоколо, не са причинили и най-малката щета на дома, обяснява сестрата.           

Светинята, която се посещава от десетки хиляди туристи и поклонници всяка година, е непокътната.

Временно евакуирано в неделя, светото място беше отворено за посещения, след като пожарът беше потушен вчера.

Турският министър на горите Осман Пепе смята, че причина за пожара вероятно е небрежност от страна на хора, отишли на пикник, но не изключи и вероятността от саботаж.

Авторът на уводната статия в днешния брой на в. Сабах пише, че бунтовници от Кюрдската работническа партия може да са предизвикали пожара, за да навредят на туризма на страната.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6ud 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]