Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
283.jpgПредседателят на Отдела за външноцърковни връзки към Московска патриаршия Смоленски и Калининградски митр. Кирил счита, че легализирането на еднополовите бракове в Западна Европа ще има за неизбежна последица популяризация на педофилията и въвеждане на модата на греха.

"Знаете ли каква ще бъде следващата тема за обсъждане след узаконяването на еднополовите бракове? Дискусия за признаване на педофилията като норма. Повярвайте ми, регистрацията на партия на педофилите в Холадния е само първата лястовица", заяви в петък митр. Кирил на лекция в Държавния хуманитарен университет в Москва.

Следващата стъпка ще бъде въвеждане на модата за самоубийство, когато в употреба ще се въведе понятието "качество на смъртта" и доброволният отказ от живота вече няма да се счита за грях.

Въпросната тенденция на лоялност към порока е резултат от "невероятните усилия, предприети в последно време, да се размият твърдите представи на хората за добро и зло, благодарение на отличителната черта на постмодерната епоха - плурализма в мненията".

По неговите думи "отличителна черта на времето на антихриста ще бъде нежизненоспособността на цивилизацията, когато в световен мащаб властта ще бъде власт на злото".

"Антихристът ще учи хората на зло, ще учи, че насилието и убийството са хубави. Питаме се, кой би последвал такъв лидер? Но ето, че още днес в нашето съзнание се насажда идеята, че обективна разлика между грях и добродетел не съществува и в много страни се поставят наравно браковете и еднополовите съюзи", заяви пред студентите митр. Кирил.

Интерфакс

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6af 

Разпространяване на статията: