Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Москва 30 май. С тържествено посрещане на руския патриарх Алексий II в Москва  се откри VI-та  общоцърковна изложба-форум “Православна Русия”. “Все още усещаме тежките последствия от безбожните десетилетия, но на тази изложба  ние виждаме, че по лицето на земята ни се извършва обръщане на хората към Христа и към благочестието”, - каза Алексий II по време на тържествената церемония.
Той специално подчерта, че една от централните теми на тазгодишната изложба е темата за социалното служение и призова присъстващите да се  възрадват от факта, че “традицията на жертвено служене на ближния се възражда в наши дни в Русия”.

На изложбата “Православна Русия” са представени много православни епархии, отделни манастири и енории от всички региони на Русия и Украйна. Асортиментът на предлаганата от тях продукция е разнообразен: от богослужебна утвар и духовна литература до сладкарски изделия, бижутерски украшения и домашно тъкани дрехи от лен и памук.

Тази година по време на изложбата за пръв път се организира и всеруски конкурс за художествени творби, посветени на историята на руската държава и Църква.

През първия ден на работа на изложбата  ще бъдат организирани обществени дискусии, творчески семинар, концерти с фолклорна и духовна музика.

Източник: Интерфакс

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a63p 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]