Мобилно меню

4.8888888888889 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (9 Votes)
Светият Синод на Гръцката църква ще издаде листовки в голям тираж, където ще отрази позцията на Църквата за филма по книгата "Шифърът на Леонардо" и "Евангелието на Юда" и ще призове гърците да бойкотират филма. На тържествената служба в празнуващия храм "Св. Ирина" в центъра на гръцката столица днес Гръцкият архиепископ Христодул говори и за тези актуални напоследък теми, като ги нарече продукти на една успешна фабрика на хора, които, бидейки никои, искат да станат нещо голямо.
Архиепископ Христодул каза също, че подобни теории са били повдигани многократно в миналото, като сега се явяват отново и имат вкуса на претоплено ястие. "Има 200 евангелия, защото всеки е пишел, каквото си иска, за Христос и е наричал писанието си евангелие". Оклеветяването на Христос обаче никога не е успявало да пусне корени и това няма да стане и сега, заяви предстоятелят на Гръцката църква.

"На вас оставям да предположите, кои се крият зад тези истории, кои мразят Христос и вярата в Него. Уверен съм, че ги знаете. Милиони в света купуват книгите им и те стават богати.."

RNN

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6py 

Разпространяване на статията: