Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (16 Votes)
440.jpgПрофесорът на Московската духовна академия дякон Андрей Кураев заяви, че демографската ситуация в Европа в много отношения се явява резултат от либералното отношение към пропагандата на хомосексуализма.

"Пропагандата на хомосексуализма и разпадът на семейството са най-верният път към измирането и демографската ситуация в Европа е много показателна за това, според мене. Развратът е саморазрушителен, порокът е самоубийствен и тук няма нужда от никакви погроми - за всичко ще се погрижи природата", каза отец Андрей в интервю пред руския вестник "Събеседник".
Според него европейската политкоректност "отдавна се е превърнала във форма на откровено тоталитарно насилие над умовете. Свещениците се подлагат на репресии заради отрицателното си отношение към хомосексуализма. С една дума - тоталитаризмът идва по много пътища и под различни маски", заяви дякон Андрей Кураев.

Напомняйки, че Църквата се отнася със състрадание към "страдащите от хомосексуална страст", той добави, че в същото време тя не може да не осъжда пропагандата на еднополовата любов.

"Ние сме състрадавали и ще състрадаваме на болните, но тези, които пропагандират разврат, ще изобличаваме, както ни е заповядано", подчерта в заключение отец Андрей.

Интерфакс
Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kdu4 

Разпространяване на статията: