Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
img.phtml.jpgМюнхенското архиепископство е подало жалба пред съда срещу музикалната телевизия Ем Ти Ви с искане да бъде прекратено излъчването на британския анимационен сериал "Градът на папата", определяйки филма като "богохулствен". Жалбата е насочена срещу самата поредица, която тръгва в Германия довечера, но и срещу предварително разпространената реклама.
"Popetown", посветен на всекидневието във Ватикана, представлява колективна обида за практикуващите католици", се казва в жалбата, внесена в съда в Мюнхен.

В кадър от филма кардиналите лежат край басейна и пият коктейлиИщците твърдят, че диалозите, дублирани на немски, са още по-богохулни, тъй като в тях Светият отец твърдял, че мрази сираците "като чумата" и че за него е "истинска гадост" да ги приема на аудиенция.


Първоначално сериалът беше продуциран от Би Би Си, но излъчването му във Великобритания беше отменено след множество протести. Той обаче се разпространява и на DVD.

Миналата седмица председателят на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в провинциалния парламент на Бавария Йоахим Херман предложи да се внесе жалба срещу Ем Ти Ви заради напълно недопустимата сцена, представена на цяла рекламна страница на сп. "Ти Ви тудей": празно разпятие и до него Исус Христос с трънен венец и кървави рани по тялото, който се превива от смях пред телевизора.

Героинята на Джери Хол
Изправена пред натиска на църквата и някои политически среди в Германия, Ем Ти Ви предложи да организира тв дебати след излъчването на 10-те епизода по 25 минути.
Една от главните роли - на младата и хубавка сестра Пенелопа, която движи PR-а на папския град, се озвучава от топмодела Джери Хол, бивша съпруга на фронтмена на "Ролинг стоунс" Миг Джагър.

Самият папа говори също с гласа на жена. В неговата роля се превъплъщава американската комедийна актриса Ръби Уокс.

Причината е, че героят е много млад, всъщност момче на 7-8 години, макар че някои медии го определят като 77-годишен, но с детско поведение - какъвто вероятно е бил първоначалният замисъл.

Нетинфо

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6pr 

Разпространяване на статията: