Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

692426_b.jpgДнес в храм „Света Троица“ в Пирея беше интронизиран новият митрополит на Пирея Серафим. Той е доскорошен главен секретар на Свещения Синод на Атинска архиепископия и епископ на Църквата на Гърция с титлата Христиануполски.

В своето слово след интронизацията новият митрополит заяви, че никога не се е стремял към злато и сребро и предпочита да дава, а не да взема. Той каза още, че вратите на митрополията ще бъдат отворени за всички и че ще се опита да бъде отец на всички, да живее с болките и проблемите на своите пасоми.

Митр. Серафим има амбициите да въведе „нов морал в църквата и нов стил в църковните среди“, като засвидетелства намеренията си с отказа да приеме традиционните подаръци при интронизацията си.

Подалият оставка митрополит на Пирея Калиник, след като направи обзор на двадесет и осем годишната си дейност в Пирея, заяви, че няма да се меси в работата на своя наследник. От своя страна архиепископът на Атина и цяла Гърция Христодул подчерта, че Църквата на Гърция не е „аристократична“, а „народна“, и че се бори за правата на народа заедно със самия народ.

* Източник: in.gr.news


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3aufp 

Разпространяване на статията: