Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
692426_b.jpgДнес в църквата "Св. Троица" в Пирея беше интронизиран новият митрополит на Пирея Серафим. Той е доскорошен главен секретар на Светия Синод и епископ с титлата Христиануполски. В своето слово след интронизацията новият митрополит заяви, че никога не се е стремял към злато и сребро и предпочита да дава, а не да взема. Той каза още, че вратите на митрополията ще бъдат отворени за всички и че ще се опита да бъде отец на всички, да живее с болките и проблемите на своите пасоми. Митр. Серафим има амбициите "да въведе нов морал в Църквата и нов стил в църковните среди", като засвидетелства намеренията си с отказа да приеме традиционните подаръци при интронизацията си.
Подалият оставка митрополит на Пирея Калиник, след като направи обзор на 28-годишната си дейност в Пирея, заяви, че няма да се меси в работата на наследника си. От своя страна архиепископът на Атина и на цяла Гърция Христодул подчерта, че Гръцката църква не е “аристократична”, а “народна”, и че се бори за правата на народа заедно със самия народ.

in.gr.news

20 март. Нов морал и нов стил ще въведе в църковните среди новият митрополит на Пирея Серафим, тъй като отказа да приеме дори “традиционните” подаръци при интронизирането му вчера, коментира днес гръцкият вестник “Навтемборики”.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3aufp 

Разпространяване на статията: