Мобилно меню

4.4615384615385 1 1 1 1 1 Rating 4.46 (26 Votes)
1_47.jpg
Вчера пристигнаха на летище Тегел в Берлин Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон и неговият нов викариен епископ Антоний Константийски. Скоро след това митрополитът в присъствието на своя викарий прие на първи разговор няколко от свещениците, които специално са дошли от най-различни европейски градове, за да поздравят стария си митрополит след отстраняването на синодното недоразумение и да се запознаят с новия му помощник, който за пръв път стъпва в тази епархия. Това са: архимандрит Йоан (Желков, Виена, новият протосингел на епархията), иконом Любомир Леонтинов (Берлин, предишният протосингел), иконом Емил Ангелов (Загреб), протойерей Недялко Калинов (Мюнхен), свещеник Пламен Тодоров (Прага, служи в юрисдикцията на Православната църква в Чехия и Словакия) и свещ. Кръстин Апостолов (Хамбург). Няколко от европейските ни свещеници са в отпуск в България със семействата си, а други не са могли да пристигнат по различни причини.

Днес свещенослужителите подготвиха утрешната, неделна, архиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. цар Борис Покръстител” в берлинския квартал Ной-Кьолн и използваха възможността да обсъдят с архиерея си въпроси на своята дейност в църковните ни общини.

След св. Литургия ще има и една венчавка в храма, уговорена още преди време, но не предполагана в такава тържественост - за радост на младоженците.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3aawh 

Разпространяване на статията: