Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
Еднодневен хоспис за бездомници да бъде създаден във Варна,e предложил  областният управител Петър Кандиларов по време на среща с Варненския и Великопреславски митрополит Кирил на 13 септември. Идеята на губернатора е многобройните бездомни хора в морската столица да имат възможност да се изкъпят в хосписа, да получат нови дрехи, както и да минат медицински преглед. Дори и РДВР-Варна няма точни данни за броя на бездомните хора във Варна, заяви Кандиларов.

Губернаторът и Варненския и Великопреславски митрополит Кирил са обсъдили и идеята на Варненската митрополия за разкриване на болница и трапезария за социално слаби. Кандиларов е изразил готовност Областна администрация да предостави необходимите помещения. Той допълни, че е провел разговори с бизнесмени, които са заявили желание да помогнат чрез предоставяне на средства за оборудване, материали, храни и други. "Обмисляме и възможността да бъде разкрита дарителска сметка, съвместно с Варненската и Великопреславска митрополия, за набиране на средства за различни социални дейности", заявил още областният управител.  Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е изказал надеждите си, че църквата и Областна управа ще работят съвместно и в бъдеще. Църквата не е отделена от народа, въпреки че някои хора се стремят да я ограничат и отстранят от обществото. Няма част от живота на човека, до която църквата да не се докосне, казал още митрополитът. Той отправи молба към областния управител за съдействие относно връщането на имотите на църквата, което ще допринесе за повишаването на приходите й.
Източник: БГНЕС

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33rwh 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]