Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
На 15 август, понеделник, в деня на големия християнски празник Успение Богородично пред либийското посолство в София ще бъде отслужен молебен за задържаните в Либия пет български медицински сестри. Тази инициатива е на председателя на партията на българските мъже и един от най-последователните защитници на обвинените жени Росен Марков. Молебенът е насрочен за 13 часа. Службата ще отслужи отец Димитър заедно с хора към църквата "Св. Георги", сочи съобщението на Марков. "Вярвам в Господ и в тържеството на Истината! Бог да им помага, че явно хората сме безсилни!", завършва поканата към миряните.

Три месеца след това - на 15 ноември - Върховният съд на Либия трябва да се произнесе окончателно виновни или не са българките, осъдени на смърт от съда в Бенгази по обвинение, че са заразили умишлено и в заговор помежду си 429 либийски деца с вируса на СПИН. Междувременно мъчителите им бяха оправдани и преди дни адвокатите на българките обжалваха присъдата им.
Жените са загрижени за съдбата си, защото откакто вървят дебатите за съставяне на правителство у нас никой, освен дипломатите в посолството ни в Триполи веднъж седмично, не ги посещава и не им се обажда в затвора "Джудейда".


(Монитор)


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pca4 

Разпространяване на статията: