Мобилно меню

4.7466666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (75 Votes)

640x60% от българите оценяват положително посещението на папа Франциск в България, а малко под една трета не могат да преценят каква оценка да дадат. 8% смятат, че то е негативно за страната.

Младите хора на възраст 18-29 г. в най-малък дял са запознати с посещението на папата и в най-голям дял не могат да преценят каква оценка да дадат – близо половината от тях.

Мнозинството от българите имат положително отношение (57%) към главата на Римокатолическата църква. Едва 8% от българите посочват, че имат отрицателно отношение към неговата личност.

27% от всички запитани посочват, че има достатъчно информация относно посещението на папа Франциск в България. Половината от българите обаче са на мнение, че липсва достатъчно информация.

31% ще следят посещението му в България, но за 47% то не представлява толкова голям интерес.

В контекста на посещението на папа Франциск от социологическата агенция са задали въпрос дали българите приемат духовните лица като „наместници на Бога на земята“. 32% от българите посочват, че приемат духовните лица за наместници на Бога на земята. Имайки предвид, че 1% от извадката отговаря на 55 хил. души, то малко под 1 млн. и 800 хил. българи приемат тази гледна точка. 41% са на противоположното мнение – не я приемат. 12% са заявили себе си като атеисти.

Източник: Тренд


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udca3 

Разпространяване на статията: