Мобилно меню

4.8533333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (75 Votes)

2019 05 04 1007В навечерието на посещението си у нас папа Франциск изпрати специално послание до българския народ. В него се казва:

„С Божията помощ след няколко дни ще бъда между вас. Да дойда в България за мен и за моите сътрудници ще бъде едно поклонничество под знака на вярата, на единството и на мира. Защото вашата земя е родина на свидетели на вярата, още от времето, когато светите братя Кирил и Методий са разпространявали там Евангелието. Техният ползотворен труд даде много плодове и в трудните моменти на миналия век. Много пъти това бе повтаряно от св. Йоан Павел II, който работи толкова много, за да може Европа да преоткрие освободителната сила на Христос и да може да диша отново и с двата си бели дроба.

По неговите стъпки и аз ще имам честта да се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх и Св. Синод на Българската православна църква. Заедно ще покажем желанието да следваме Господа Исуса по пътя на братското общение между всички християни.

Скъпи мои,

Цялото мое поклонничество ще мине под знака на спомена за светия отец Йоан XXIII, който за почти десетте години, прекарани в София като апостолически легат, установи с вашия народ връзки на уважение и на обич, които продължават и до днес. Той бе човек на вярата, на общението, на мира. Затова избрах като мото на посещението заглавието на неговата историческа енциклика „Расет in terries“ – Мир на земята. Бих искал да ви помоля да ме придружавате с вашата молитва.

Благодаря! Бог да даде мир и благоденствие на България!“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udc3c 

Разпространяване на статията: