Мобилно меню

4.951724137931 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (145 Votes)

 MG 8644Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит призова желаещите да му поднесат подарък за рождения ден на 15 октомври да дарят средствата за благотворителна кауза – закупуването на апарат ROTEM SIGMA за ІІ-ра САГБАЛ „Шейново“. Уредът е необходим за диагностициране на кръвозагуба при пациенти с тежки усложнения.

Предстоятелят на БПЦ ще отбележи седемдесет и третия си рожден ден в Троянския манастир със своите събратя митрополити. Там ще бъде отслужена св. Литургия и благодарствен молебен за здравето и дългоденствието на Негово Светейшество.

След св. Литургия приветствие към Негово Светейшество от името на Св. Синод ще отправи Видинският митр. Даниил. Кметицата на Троян, Донка Михайлова, също ще поздрави патриарха и ще му връчи званието „Почетен гражданин на Троян“.

След празничното богослужение в манастирския храм Негово Светейшество ще освети обновеното Антимово крило на св. обител, ремонтирано със средства, отпуснати от Министерски съвет.

Честването на рождения ден на Негово Светейшество, който приема монашески постриг именно в Троянската св. обител, е веднага след празника на града – 14 октомври, когато се чества паметта на св. Параскева-Петка. В същия ден Троян ще отбележи и 150 години от обявяването си за град.

Тези, които искат да отговорят на призива на патриарх Неофит, могат да дарят средствата за животоспасяващия апарат на сметка:

СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ

България, София 1000, ул. „Цар Калоян“ 7

БАНКОВА СМЕТКА:

СИБАНК ЕАД

IBAN: BG95BUIB98885000036301

BIC: BUIBBGSF

 

Снимка: архив Двери


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uwqp9 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.