Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Храмовият празник на съборният храм на манастира „Св. апостоли Петър и Павел” в Долни Лозен започна на 28 юни вечерта с отслужване на празнична вечерня от Знеполски епископ Николай в съслужение с Тивериополски епископ Тихон. На службата присъства бившият министър на енергетиката Милко Ковачев. В края на службата бе извършен и тържествен водосвет.

На 29 юни бе извършен чин на обновление на храма. Богослужебния чин извърши Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Максим в съслужение с Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил, Преосвещените епископи Знеполски Николай, викарий на Софийския митрополит и Тивериополски Тихон, доскорошен викарий на Западно- и Средноевропейския митрополит и архим. Йоан, протосингел на Софийската митрополия.

След чина на обновление и полагане на св. Антиминс бе отслужена св. Литургия.
В словото си патриарх Максим честити новия величествен храм на игуменката на манастира майка Вероника и на цялото сестринство и им пожела душеспасително подвизаване.

Храмовият празник бе почетен и от Президента Георги Първанов, който подари комплект богослужебни съсъди за св. Литургия.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a3wu 

Разпространяване на статията: