Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
sv_40_1_small_zaglavna.jpgОпределеното за днес откриване на храма “Свети 40 мъченици” във Велико Търново се отлага за неопределено време, предаде Агенция Фокус съобщението на “Янтра ДНЕС”. 
Своето несъгласие с прибързаното откриване изрази проектантът на храма арх. Теофил Теофилов, защото поради липса на време не е изпълнен докрай проектът за хващане на високите води на река Янтра. При последните дъждове преди дни реката заля подстъпа към двора.
Великотърновската общественост алармира, че неизсъхналата мазилка може да унищожи безценните стенописи от Второто българско царство и да влоши като цяло вътрешното оформление на храма. Изпълнителите на обекта обаче са категорични, че са спазени всички технологични срокове, а датата на откриването е била определена още преди повече от половин година. Нападат ни за влажността в помещенията, а ние непрекъснато следим тя да не надвишава критичните 67 %, каза арх. Милен Маринов. Може да проверите, че сега скалата показва едва 50 % влажност, допълва той.

Източник Агенция Фокус

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3akq4 

Разпространяване на статията: