Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
B_Dimitrov7.jpgИзлезе от печат новата книга на Фондация КОМ с автор проф. Божидар Димитров “Българска християнска цивилизация”, посветена на 1100-годишнината от смъртта на цар Борис І, съобщиха от Националния исторически музей. Книгата представя развитието на християнството по българските земи, ролята на цар Борис І за разпространението му като основна религия на българите и изповядането му на български език, създаден специално за целта от св. Кирил и Методий, както и значението на средновековните български манастири като центрове на духовността.

Книгата излиза на английски език в навечерието на големия християнски празник Великден и ще има европейска премиера в Брюксел в дните непосредствено около годишнината от смъртта на цар Борис І през м. май. По същото време в София пред дипломатическия корпус и широката общественост ще бъде представено и българското и издание.

“Българската християнска цивилизация” е богато илюстриран и увлекателно написан разказ с интересна информация за манастирите на територията на днешна и Средновековна България, включваща днешните територии на Македония, Източна Сърбия и Северна Гърция, много от които действащи и в момента.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33cd9 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата