Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (32 Votes)

3442234Неделното училище към столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“ кани децата от квартала и София, за да ги запознаят с нов компактдиск – „В православна вера да пребъдем“, който съдържа авторски песни с народни мотиви и религиозно съдържание. Дискът ще представи Ивелина Николова, която е една от изпълнителките в изданието. Тя ще разкаже за идеята за създаване на диска и ще представи съдържанието му. Децата ще научат и едно хоро, с което организаторите се надяват на засилят интереса им към народните песни, танци и традиции.

Освен децата от неделното училище в „Рождество Христово“, в храма ще гостуват възпитаниците на неделното училище в манастира „Св. Трисветители“ в Орландовци с ръководител Марта Георгиева, както и децата от неделното училище към приюта на о. Иван в Нови хан, което организира послушница Марта Хараламбиева.

Музикалната проява е отворена за всички деца от квартал „Младост“, както и от цяла София.

Организаторката на събитието и учителка в неделното училище в „Рождество Христово“ Велина Андонова не се плаши от ограниченото място в криптата на храма, където сега се помещава енорийският център и където се провеждат занятията с децата. Ще отворим всички врати и ще съберем всички малчугани, които искат да дойдат при нас, категорична е тя. Хорото се вие и за него винаги се намира място, коментира Велина.

Ръководството на столичния храм „Рождество Христово“ прави постъпки да получи разрешително за строеж на специална сграда, близо до църквата, както беше предвидено по първоначалния план на храма, която да включва многофункционална зала, енорийски център и др. помещения. Сегашният енорийски център на храма непрекъснато разширява дейността си, но достъпът до него е затруднен, защото се намира в криптата на храма и там се слиза по тясна вита стълба, която е опасна за децата и непристъпна за много от възрастните хора или тези с увреждания. Започната е и подписка по този повод, която можете да видите – тук.

Събитието във фейсбук – тук.

Повече за диска – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uarkx 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.