Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)

IMG 5858„Нарисувах живия светец дядо Добри, защото той е пример за всички нас“, това е написала на гърба на рисунката си Стефани Димитрова от с. Полско Косово, област Русе. Нейната творба участва в националния кръг на конкурса „Бог е любов“, провеждан за 15-и път от Министерството на образованието и науката.

Вчера в сградата на просветното ведомство се проведе заседание на комисията за оценяване на творбите, класирани за националния кръг. Беше направена селекция на рисунките и творбите с приложно изкуство. В последния кръг участваха произведения на ученици от 1 до 12 клас от София - град и областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Пловдив, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Русе, Разград, Сливен, Смолян, София-област, Търговище и Хасково (по азбучен ред).

Председател на националната комисия е богословът проф. Иван Желев, а членовете са: Ваня Станчева от РИО - София, Росица Георгиева от РИО - Русе, Ангел Младенов от Софийска митрополия, Георги Пасев и Милен Бонев - художници, Мая Иванова от 96 СОУ в София, Весела Шушлина от СУ и Панчо Василев, богослов, бивш главен експерт по Религия към МОН.

Вече са определени победителите в раздела рисунка и приложно изкуство, остава да бъдат селектирани есетата и стихотворенията на учениците.

Награждаването на отличените деца ще стане на тържествена церемония в Бачковския манастир в началото на юни.

Всяка година различна епархия на БПЦ или ставропигиален манастир поема домакинството на заключителния етап на конкурса, на който се награждават деца от цялата страна.

Миналата година учениците, техните родители и учители гостуваха в манастира „Св. Кирик и Юлита“ в Пловдивска епархия.

Художниците Георги Пасев и Милен Бонев избират детските рисунки:

IMG 5848

Росица Георгиева събира протоколите от регионалните инспекторати, изпратили творби за участие в конкурса:

IMG 5836

Ваня Станчева и Панчо Василев разглеждат текстовете на учениците:

IMG 5866

Богословът Ангел Младенов с една от детските творби:

IMG 5840

Учениците от ОУ "Васил Левски" в гр. Кула традиционно участват в конкурса с макети на храмове и манастири:

IMG 5835


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wa48f 

Разпространяване на статията: