Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

655-402-miziiaБПЦ се включи в дарителската кампания в помощ на жителите на гр. Мизия, пострадали от опустошителното наводнение в началото на август. Кампанията ще се проведе съвместно с БЧК на големия християнски празник Успение Богородично. Ще се използва голямото събиране на богомолци в храмовете за празника, за да бъдат призовани да подкрепят хората, изпаднали в голяма беда, загубили близки, домове и имущество.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който е в Троянския манастир за храмовия празник Успение на Пресвета Богородица, и с подкрепата на игумена на обителта Велички еп. Сионий всички средства, които се съберат за празника пред прочутата чудотворна Троянска икона „Пресвета Богородица – Троеручица”, от доброволните дарения на поклонниците ще бъдат предоставени за бедстващото население на Мизия.

С благословението на Патриарх Неофит на празника Успение Богородично БПЦ и БЧК организират съвместна инициатива в подкрепа на пострадалите от наводненията. От 9 до 12 ч. доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената Литургия в и около столичните храмове „Св. Александър Невски”, „Св. София”, „Св. Неделя”, „Св. Седмочисленици” и „Св. Георги Победоносец”, както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев и др.

Днес Софийската св. митрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия, съобщават от Отдела за връзки с обществеността на Св. Синод.

Снимка: БГНЕС


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9uy3a 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]