Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)

 MG 6984От канцеларията на Неврокопска св. митрополия обявиха програмата за посрещането на новия Неврокопски митр. Серафим в епархията. По решение на Св. Синод въдворяването ще бъде извършено на 24 януари, петък.

В 8:30 ч. митрополит Серафим ще бъде посрещнат в началото на Неврокопска епархия – на площада в с. Бараково пред храм „Успение  Богородично (при моста за Кочериново). В храма архимандрит Лукилиан, протосингел на Неврокопска св. митрополия, ще произнесе приветствие. Ще присъстват епархийските съветници, архиерейските наместници, свещеници. 

9:00 ч. – Посрещане в Благоевград при Младежкия дом. Свещенството и официалните лица ще посрещнат митрополит Серафим и ще го придружат в шествието до катедралния храм „Въведение Богородично, където ще бъде отслужен молебен. Там митрополитът ще бъде приветстван от архиерейския наместник, областната управа, кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Кратко слово на митрополита.

10:15 ч. – Посрещане от клир и миряни в Симитли на разклона за Гоце Делчев, където новият митрополит ще благослови хората.

11:00 ч. – Посрещане пред двора на храм „Св. Благовещение в Разлог. Молебен в храма. Приветствия от архиерейския наместник и кмета на града инж. Красимир Герчев. Кратко слово на митрополита.

12:30 ч. – Молебен в храм „Св. Троица в Банско. Приветствия от ик. Георги Касапинов и от кмета на Банско Георги Икономов. Слово на митрополита.

14:00 ч. – Посрещане в Гоце Делчев (при Циповия завод) от свещенството, кмета на града Владимир Москов, както и от други представители на местната власт. Шествие към площада. Трисагий на гроба на митрополит Натанаил в двора на Митрополията. Молебен за въдворяването в катедралния храм „Св. Кирил и Методий. Приветствия на площада от представители на местната власт и слово на митрополит Серафим. Кратка празнична програма в чест на новия митрополит.

15:30 ч. – Въвеждане на митрополит Серафим в сградата на Неврокопска митрополия. Секретарят й ставр. ик. Георги Кумбаров приветства митрополита и му връчва символично ключа на Митрополията при първото му влизане в сградата.

17:00 ч. – Вечерня в катедралния храм „Св. Кирил и Методий.

Снимка: Стефка Борисова


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/93akd 

Разпространяване на статията: