Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (10 Votes)

3ril06di 47 0Българският патриарх Неофит и митрополити от Светия Синод на БПЦ се срещнаха днес с директора на Държавен фонд „Земеделие” Мирослав Николов и зам.-директора Виолета Александрова, съобщиха от Св. Синод на БПЦ. В срещата са участвали и митрополитите: Видински Дометиан, на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Ловчански Гавриил, Доростолски Амвросий, Варненски и Великопреславски Йоан и Неврокопски Серафим.

Били са обсъдени възможностите за финансиране на проекти по мерките за „Насърчаване на туристическите дейности”, за „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и за „Обновяване и развитие на населените места” по Програмата за развитие на селските райони, от които Българската православна църква би могла да се възползва през предстоящия програмен период.

Било е отчетено, че през предходния период БПЦ с нейните поделения изключително активно е участвала в осъществяването на проекти по програмата. Посочено е било, че БПЦ е надежден и стабилен бенефициент на средства по тази програма и нейният дял в усвояването на средства е около 30%. Били са набелязани трудностите, които поделенията на БПЦ са срещнали при кандидатстване за финансиране и реализирането на проектите и са обсъдени възможности за преодоляването на проблемите.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/933fh 

Разпространяване на статията: