Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (11 Votes)

Sveta Sofia_Church_E2По случай избора на нов Неврокопски митрополит от Св. Синод на БПЦ в неделя, 19 януари 2014 г., от 16 ч. същия ден с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в старинния софийски храм „Св. София ще бъде изнесен тържествен концерт. Смесеният хор „Йеромонах Неофит Рилски за източноцърковно пеене към Неврокопска света митрополия под ръководството на своя създател и диригент проф. Йоанис Папахронис ще изпълни за столичната публика представителна програма от песнопения, творби предимно на отец йеромонах Неофит Рилски. Програмата ще включва:

1. Стихира на „Господи, воззвах, гл. 1.

2. Стихира на „Господи, воззвах, гл. 4.

3. Слава на „Господи, воззвах, гл. 8.

4. Из полиелея „Раби Господа, гл. 4, йером. Неофит Рилски.

5. Из полиелея „Исповедайтеся Господеви.

6. Песен 9-та от канона на св. Йоан Рилски, гл. 4.

7. Из Славословие, гл. 6, йером. Неофит Рилски.

8. „Богородице Дево, осмогласно, Теодосий Георгиадис.

Текстът на песнопенията е преведен и отпечатан върху програмите, които ще се раздават на присъстващите.

Входът е свободен. Очаква се на концерта да присъства и да благослови хористите и публиката новоизбраният Неврокопски митрополит.

Както е известно на читателите на Двери, миналата неделя, 12 януари, в гр. Гоце Делчев избирателите излъчиха двамата епископи Григорий Браницки и Серафим Мелнишки като кандидати на клира и народа от епархията за митрополитското служение. Св. Синод на 19 януари трябва да избере единия от тях за митрополит на Неврокопска епархия.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/93k9r 

Разпространяване на статията: