Мобилно меню

4.3846153846154 1 1 1 1 1 Rating 4.38 (26 Votes)

Korica-Schmemann-za pechatnica 1 korНа 15 май, вторник, от 18,30 ч. в Червената къща ще бъде представена новата книга на проф. прот. Александър Шмеман "Неделни беседи и статии".

Каква е връзката между проповедта и християнското богословие, което все повече се превръща в затворена академична дисциплина, откъсвайки се от началата си на лична среща с Христос? И по какъв начин празниците на християнската година се вписват в еуфоричната ваканционност на съвременния секуларен свят? Отговор на някои от тези въпроси предлагат излезлите на български език "Неделни беседи и статии" на отец Ал. Шмеман.

Книгата съдържа в нов превод на български пълното издание на "Беседите", към които са добавени пет от най-важните сред творчеството на прот. Александър Шмеман статии: програмната „Богословие и Евхаристия", предизвиканата от съвремието, на което е бил свидетел и в което е бил деен участник - „Църква и църковно устройство", уточняващата толкова основни и така важни въпроси „Към богословието на съборите", знаковият му доклад до Синода на OCA (Православната църква в Америка) „Изповед и причастие" и добре изобличаващата изопачаването на православието и свеждането му до митология и идеология „Между утопията и бягството от действителността".

Новото издание на фондация „Комунитас" ще бъде представено пред участниците в клуб „Християнство и култура" от отец Божидар Маринов, преводача на книгата Борис Маринов и редактора Димитър Спасов. Водещ на събитието е журналистът и философ Тони Николов.

Адресът на Червената къща е: София, ул. "Любен Каравелов" № 15. Входът е свободен.

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kuhp 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]