Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

VidinВъв Видин стартира инициатива за благотворителна кампания в полза на тежко болни деца. Тя е подкрепена от Видинската митрополия и се прави с благословението на Видинския митрополит Дометиан. Кампанията ще носи името „Добрата стотинка", като идеята е заимствана от подобен благотворителен фонд в помощ на децата в Москва.

Благотворителната кампания към катедралния храм „Св. Димитър Солунски" ще е постоянна. „Ние искаме да протегнем ръка към болните деца и делото да бъде общо - на всички, които живеят в този град" - каза на срещата архимандрит Поликарп. 

Средствата ще се набират на сметка на катедралния храм във Видин на името на инициативата в ДСК-Видин. Освен това се предвижда във всяко училище, храм и институции във Видин да се поставят касички за събиране на стотинки. Учредената на срещата комисия ще определи критериите, по които ще се извършва подбора на децата, на които ще бъде оказвана помощ.

В състава на комисията влязоха девет души. Нейни членове са архимандрит Поликарп  - председател на катедралния храм „Св. Димитър Солунски", архимандрит Антим - игумен на Раковишкия манастир, пастор Павел Михайлов - християнска църква „Вяра", Елка Георгиева - зам.-областен управител, Герго Гергов - кмет на Видин, Калин Нинов - началник на Регионалния инспекторат по образование, Роза Маркова - управител на ДСК - Видин, Цветелина Петрова - директор на БЧК - Видин и Петя Петрова - директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства - Видин.

Сн. Видинска митрополия


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33u8r 

Разпространяване на статията: