Мобилно меню

3.3181818181818 1 1 1 1 1 Rating 3.32 (22 Votes)

22047Тази събота ще ви разкажем за скандала в руската църква в София, който се разрази в последния ден от посещението на Руския патриарх Кирил. Камерата ни засне как под давление на руската прицърковна охрана служителите от нашата НСО буквално изгониха двама от дългогодишните енориаши на храма – проф. Калин Янакиев и гл. ас. Атанас Славов. Коя е причината от храма да бъдат изолирани някои от енориашите-българи? Защо за тях не се застъпи българският митрополит, който придружаваше руския патриарх? Кой нареди в храма да не бъде допуснат и екипът на предаването „Вяра и общество”. Свидетелски разкази и автентични кадри – в обширния ни репортаж от руската църква. А след това ви предлагаме дискусия по темата „Визитата на руския патриарх у нас – позитиви и негативи”, в която участват проф.Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, и доц. Дилян Николчев от Богословския факултет на СУ.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението на този брой е в петък (11 май) от 14.45 часа. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (6 май) от 11.00 ч ,  с повторение във вторник (8 май) от 13.45 часа.  

Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” -  в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота. 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33u84 

Разпространяване на статията: