Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

Изминаха четиридесет дни от кончината на дядо Назарий – игумена на Кокалянския манастир „Св. архангел Михаил“. На 18 юли в Кокалянския манастир край София със заупокойна св. Литургия и панихида ще се почете паметта на новопреставилия се о. Назарий (Терзиев). В св. обител отново ще се съберат настоящи и бивши негови духовни чеда, за да отправят заедно молитва към Бога за упокоение на душата му. Заупокойното богослужение и панихидата ще оглави Знеполски еп. Йоан, викарий на софийския митрополит, духовен син на приснопаметния о. Назарий.

Този „последен духовен старец“ (по думите на един наш митрополит) десетилетия наред беше жив пример на подражание за мнозина християни, голяма част от тях станали свещенослужители и монаси в Българската православна църква. Плодоносният му живот от добротворство и чистосърдечност, скромно и ревностно служение „по Бога“ през годините даде своите плодове – богата градина от служители в светата ни Църква. Днес убедително можем да кажем, че о. Назарий стои пред Бога в молитвено съзерцание и заявява: „Ето ме мене и децата, които Ти ми даде!“.

Тези, които Бог му повери през годините, той старателно опазваше с молитвата си от гибелните коварства на врага, за да оправдае своето служение пред Всеподателя. Днес е времето ние с благодарност да се помолим за своя ръководител във вярата и духовен „баща“.

Бог да го упокои в царството Си.

Отче Назарие, продължавай да се молиш за нас!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33xwu 

Разпространяване на статията: