Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
През последните няколко седмици пощенските кутии на редакционния и техническия екип на "Двери" бяха препълнени от съобщения тип "chain mail" (верижна поща например: "ако не препратите това писмо до всичките си приятели нямате сърце" и други подобни). Този вид съобщения са отдавна известни на Запад – те са инфантилна шега с доверчивостта на начинаещите Интернет-потребители. Вероятно причината за увеличаването на тяхната интензивност са коледните празници. С навлизането на  Интернет-технологиите сред православните  българи подобни измами ще започнат да циркулират все повече и повече.
Правилната реакция на потребител, който получи подобно послание в личната си пощенска кутия, би следвало е просто да го изтрие. Става въпрос за съобщения, които са абсолютно фиктивни и чрез тяхното изпращане никой не получава помощ. Единствен ефект от  подобен акт (нарича се изпращане на [спам] ) може да бъде предизвикване на насмешка или раздразнение сред колегите и бизнес партньорите.

За повече информация:  

HOAXBUSTERS Home Page

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3krh4 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари