Мобилно меню

4.6190476190476 1 1 1 1 1 Rating 4.62 (21 Votes)
1_4.jpgЖивотът наистина е много по-причудлив и невероятен и от най-добре измислената вълшебна приказка. Истерията, която предизвика „предсказанието” на „известен” астролог за опустошително земетресение в Хасково, изключително напомня мотиви от приказката за „Нероден Петко”, в която героят, удивен от глупостта на бъдещото си семейство, тръгнал по широкия свят с намерението, ако срещне по-големи глупаци, все пак да се ожени за годеницата си. И ако силата на любовта (пък била тя и само в приказките) понякога може да ни примири с глупостта, кое ли може да го стори в реалния живот? Оставям настрана изплашените хасковлии, които мръзнаха заедно със семействата си в нощта срещу Великден по крайградските поляни. В крайна сметка човек се учи от собствената си… грешка, да кажем. Но не мога да си обясня реакцията на представителите на държавните институции, които, строени като войници до напористите репортерки, се редяха да обясняват как са предприети всички „антикризисни” организационни мерки, за да се запази редът при възникване на „очакваното” събитие и да се предпазят опустелите къщи от мародери!

Днес пък и Хасковската прокуратура се включи в приказката, като повдигна срещу Лещански обвинение по чл. 326 от Наказателния кодекс - че е предавал „заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога”. Това добре. Не съм чул обаче за същото престъпление да са повдигнати обвинения срещу останалите десетки врачки, баячки, гадателки и пр. „специалисти”, които щъкат по вестници и телевизии. А вредата, която те всекидневно нанасят на хиляди лековерни или отчаяни българи, е много по-тежка от една нощ, прекарана сред природата за проясняване на ума…  За капак пък самият астролог видя в това обвинение политическа поръчка, защото вече бил предсказал изборната победа на една политическа партия. Един вид, политически дисидент! Въпросът се очаква да достигне Европейската комисия, преди най-вероятно да се потърси справедливост от Европейския съд за правата на човека. Те там `ората си ни знаят!

Ех, а ако всички просто бяха отишли на църква на Великден…Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kruy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Лакомото желание за храна се прекратява с насищането, а удоволствието от питието свършва, когато жаждата е утолена. Така е и с останалите неща... Но притежаването на добродетелта, щом тя веднъж е твърдо постигната, не може да бъде измерено с времето, нито ограничено от наситата.
Св. Григорий Нисийски