Мобилно меню

4.5454545454545 1 1 1 1 1 Rating 4.55 (11 Votes)
Ще започна с добрата новина. За първи път от няколко години насам Светият Синод на Българската православна църква излиза с  кратка, ясна и категорична декларация по важен въпрос – този с раздаването на „благороднически” титли. Но хубавото не спира дотук. Тази декларация беше приета не просто по силата на външни обстоятелства (оказан натиск от държавни институции, медии, Ватикана), но и заради категоричната  и гласно изразена позиция на членовете на Църквата – духовници и миряни.
 
А сега лошата новина. Какво се случва в държавата, когато полицията задържи голяма пратка поръчан и платен от някого хероин? Гърмят автомобили, опожаряват се апартаменти, полицията раздига трупове по улиците. А какво се случва в България, когато някой си поръчва архонтска титла? Получава натруфен лист хартия (вижте тук), но дори не успява да си го закачи на стената, до ловните трофеи на Пенчо Кубадински. Не знам дали ще има взрив от насилие в Старозагорска околия, но последва взрив  от комични декларации и още по-комични пресконференции.

Фен-клубът „Български архонт” така и не успя да излезе извън триото Галактион, Бинев, Дилов-син и Ко (то и компания, и кампания им прави комай само техният си печатен орган). Липсват свежи идеи за защита на мероприятието, но пък всичко се компенсира с арогантност и дебелащина. От уважение към читателите, предпочитам да не коментирам последните медийни изяви на триото.

Бих се радвал, ако Светият Синод  си довърши работата и  изпрати Галактион в някой високопланински манастир "на покой". Преди това се надявам прокуратурата много сериозно да провери триото и свързаните с тях лица  за участие в схема за измама в особено големи размери.

След цялата какафония единствено Слави Бинев ми стана малко по-симпатичен  - нормална реакция към всяка жертва на измама.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kquwr 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник